”Rețeta” după care cei patru lucrau era una extrem de simplă. La adăpostul unei firme de rent-a-car făcute pe numele unuia dintre ei, infractorii închiriau autoturisme de lux chiar și din țări europene, pe care le aduceau apoi în România. Cu ajutorul documentelor în original obținute de la proprietarii cărora le promiteau comisioane în schimbul împrumutului temporar al autovehiculului, membrii grupării de traficanți își făceau apoi propriile documente. Firește, falsificate. Următorul pas era fie vânzarea mașinii, fie amanetarea acesteia pentru prețuri care depășeau chiar și câteva zeci de mii de euro.

Trei infractori reținuți, cinci capete de acuzare

Schimbul de informații dintre polițiștii din țările unde traficanții români au dat țepe cu mașini de lux (Belgia, Danemarca și Olanda) și judiciariștii bucureșteni au dus la identificarea membrilor grupării. Astăzi, locuințele din sectorul 5 ale celor patru suspecți au fost ”vizitate” de polițiștii de la ”Furturi auto”, de procurori, dar și de ”mascați”.

În urma cercetărilor s-a stabilit că gruparea de traficanți români a rulat cel puțin zece autoturisme de lux pe care le-a amanetat în România. Ancheta continuă, cu trei dintre infractori reținuți pentru săvârșirea infracţiunilor de înșelăciune, abuz de încredere, tăinuire, uz de fals și conducere fără permis.


Citește și:

Anchetatorii au pus sechestru pe casa și mașina polițistului pedofil Eugen Stan. E de așteptat ca victimele să ceară despăgubiri

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News