Cuprins:
Videoclipul postat de site-ul 47news.ru arată două celule cu paturi supraetajate și toalete în subsolul inundat al cabanei. Lângă una dintre celule, jurnaliștii au filmat o altă intrare, a ceea ce părea un al doilea subsol, mai adânc, inaccesibil însă din cauza inundațiilor.
Accesul la buncărul subteran se făcea printr-un garaj în care puteau intra vehicule de dimensiunea camionetelor de poliție, direct în subsol, potrivit filmărilor făcute din curte.
Un alt videoclip, despre care presa susține că provine de la anchetatori, arată căsuța din lemn și proprietatea din jur, inclusiv un gard din metal ondulat de trei metri, căzut în paragină.
Crematoriu cu „rămășițe biologice”, în spatele unei trape secrete
În spatele cabanei era o baie cu o trapă secretă, care ducea la un „cuptor inundat, de mărimea unui corp uman”. Potrivit presei locale, expertizele au arătat că în cuptor se află „rămășițe biologice”, dar nu au specificat dacă acestea sunt umane sau animale. De asemenea, în imagini mai apare o structură din lemn degradată, aflată lângă o groapă care avea în jur materiale de construcție.
Cei de la 47news.ru au spus că au aflat despre buncăr de la unii migranți care au furat bunurile găsite. Locuitorii din satul Agalatovskoye din regiunea Leningrad, aflat la 44 de kilometri nord de Sankt Petersburg, au declarat presei că la fața locului „a lucrat” Comitetul de Investigații al Rusiei în 2020. Primarul Vladimir Sidorenko a spus pentru Podyom, un alt site de știri din Rusia, că autoritățile au descoperit închisoarea secretă acum trei ani.
„Până acum, nimeni nu a scris și nu a știut despre ceea ce s-a întâmplat acolo, cu excepția autorităților”, a afirmat Sidorenko.
Cine ar fi misterioșii proprietari ai cabanei
Potrivit surselor 47news.ru, primul proprietar al buncărului a fost identificat ca fiind fostul șef al unei unități de arest preventiv, care s-a retras în 2004 și a murit la 51 de ani, în 2018.
Al doilea proprietar ar fi un om de afaceri în vârstă de 50 de ani, cu infracțiuni la activ. El a fost condamnat pentru răpire în 2001 și și-a schimbat numele în „Escobar” în 2010. După ce buncărul secret a fost dezvăluit de presa din Rusia, locuitorii din apropiere au mers să-l viziteze. Podyom a scris luni că a fost dărâmat la cererea organelor de anchetă.
„Nu facem nici un fel de comentarii”, au răspuns cei de la Comitetul de Investigații pentru Podyom, atunci când li s-a cerut să explice prezența lor acolo în 2018 și 2020.
Conform 47news.ru, anchetatorii au ajuns într-o fundătură, neavând nici o pistă despre originea închisorii secrete subterane.