Sindicaliștii susțin că în penitenciarul din Prahova „Isteria din rândul deținutelor se răsfrângea asupra supraveghetoarelor, care, în curând, nu vor mai vrea să intre în serviciu”.

„Toate problemele medicale se rezolvă prin apel la 112 sau prin prezentarea deținutelor la spitale din rețeaua publică, suprasolicitând polițiștii de penitenciare din sectorul operativ și logistic”, continuă cei de la Federația Sindicatelor din Administrația Națională a penitenciarelor.

„La penitenciarul de femei dai cu tunul și nu prinzi picior de cadru medical”, concluzionează cei de la FSNAP, care pretind că situația nu este izolată.

„Avem un deficit acut de personal de peste 50% în sectorul medical. Momentan, ANP caută soluții pentru detașarea ori delegarea unor medici și asistenți de la alte unități”, conchide FNSNAP.

Libertatea a sunat la purtătorul de cuvânt de la Penitenciarul Târgșor, pentru o reacție, însă nu a răspuns până la ora publicării acestei știri.

Le penitenciarul de la Târgșor este încarcerată Elena Udrea, 50 de ani, care execută o pedeapsă de 6 ani primită în dosarul Gala Bute, pe 6 iunie 2018.

La 13 decembrie 2023, Curtea Supremă i-a mai respins o cale extraordinară de atac a condamnării.

Urmărește-ne pe Google News