„În data de 08.07.2024, doi angajaţi din cadrul ELCEN, electricieni întreţinere şi reparaţii în cadrul Uzinei de Reparaţii, au suferit o accidentare prin arsură în timpul efectuării unei lucrări de revizie desfăşurată in Staţia electrică de 110 kV. În timp ce efectuau lucrarea, cei doi angajaţi au aşezat o scară portabilă intr-o zonă a sistemului aflată sub tensiune, astfel că s-a produs un arc electric”, a transmis ELCEN într-un comunicat.

În urma incidentului, unul dintre angajaţi a suferit un electrotraumatism cu arsuri pe 30% din suprafaţa corpului, iar celălalt a suferit o arsură în zona umărului.

„În prezent, angajatul care a suferit arsuri pe 30% din suprafaţa corpului se află internat si sub tratament la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, iar celalalt angajat a fost transportat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucuresti, unde i-a fost acordat tratament specializat, fara a ramane internat”, a mai transmis compania.

Accidentul a fost anunțat inclusiv la ITM București, potrivit legislației, iar ELCEN a numit o comisie care face cercetări pentru a stabili cauzele și împrejurările în care s-a produs incidentul și cum se pot preveni astfel de evenimente.

După terminarea cercetării, dosarul va fi depus la ITM București.

Urmărește-ne pe Google News