Bărbatul a incendiat zeci de pubele din zonele de colectare ale deșeurilor, așa că la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de  Urgenţă Galaţi s-au înregistrat nu mai puțin de 50 de apeluri ale oamenilor speriați. ”Cetăţenii care locuiesc în apropierea punctelor de colectare a deşeurilor semnalau incendii la tomberoanele din PVC, temându-se ca incendiile să nu afecteze autoturismele aflate în imediata apropiere. Echipajele de pompieri, aproape că plecau de la un incendiu la altul”, a precizat mr. Eugen Chiriţă, ISU Galaţi.
În această dimineață, poliţia a preluat ancheta. ”A fost identificat cel care a incendiat pubelele. Este vorba de un om al străzii în vârstă de 66 de ani care a recunoscut faptele, dar nu a explicat şi de ce. Este audiat la poliţie. Pe numele lui s-au întocmit două dosare penale pentru distrugere”, a precizat Bogdan Cojocaru, IPJ Galaţi.
Bărbatul, care îşi făcea veacul prin zona centrală a oraşului riscă acum să stea doi ani după gratii, însă e posibil ca aceasta să fi fost dorința sa, pentru a avea o ”reședință”.

Urmărește-ne pe Google News