Cercetătorii asiatici au monitorizat 25.000 de voluntari – femei şi bărbaţi – care au acceptat să participe la o serie de verificări medicale de rutină, desfăşurate la locurile lor de muncă.
În cazul angajaţilor care beau o cantitate moderată de cafea – până la trei cești de cafea pe zi- oamenii de ştiinţă au observat un risc mai mic de maladii cardiace în urma monitorizărilor medicale.
Această cercetare a redeschis dezbaterile referitoare la efectele benefice ale cafelei asupra inimii. Persoanele care beau câteva ceşti de cafea pe zi au prezentat mai puţine depozite de calciu pe arterele coronare în comparaţie cu persoanele care fie beau cafea în cantităţi mari, fie nu beau cafea deloc, scrie Mediafax.
Cafeaua conţine un stimulent cardiac denumit cofeină, alături de mulţi alţi compuşi, însă nu este clar deocamdată dacă aceştia sunt benefici sau dăunători pentru organism.
În Statele Unite, experţii recomandă adulţilor sănătoşi să consume până la 400 de mililitri de cafea pe zi.