Incendiul ar fi izbucnit de la materialele pirotehnice pregătite pentru show. Flăcările de la artificii au cuprins un stâlp din club şi s-au extins cu repeziciune de la buretele care antifona încăperea, din cauza spaţiului mic şi a materialelor din jurul scenei. Tavanul s-ar fi prăbuşit peste tinerii aflaţi în club. După teribila tragedie de la club, trupurile neînsufleţite ale victimelor au fost transportate la IML pentru autopsii. Acum, IML a devenit o adevărată fortăreaţă, păzită de o mulțime de jandarmi. Zeci de aparţinători nu pot intra în interior din acest motiv. Se pare că medicii de la IML au decis să nu facă nicio autopsie până duminică sau luni, dat fiind că procedura de identificare a victimelor este foarte grea. Deocamdată se încearcă identificarea victimelor.
Distruşi de durere, cei venií să-şi identifice apropiaţii la Institutul de Medicină Legală stau împietriţi în faţa instituţiei, plângându-i pe cei care s-au dus mult prea devreme şi în mod tragic.
Cum se face identificarea victimelor la IML
Pentru identificarea victimelor unor astfel de tragedii se face un examen exterior in care se tine cont de vestimentatia fiecărei persoane, de eventualele semne particulare, de constitutie, particularitati ale organismului etc
Identificarea e face impreuna cu criminalistii, iar acolo unde nu sunt siguri de concluyii se decide să se ia legătura cu cineva din grup.
In cazurile de calamitate – cataclism, cutremur sau alte tragedii cu victime multiple, autopsia nu e obligatorie pentru fiecare victimă în parte, ci se fac autopsii reprezentative. Însă, în cayul tragediei de la clubul Colectiv din Capitală, repreyentanții Parchetului au trimis o ordonanta ca vor autopsie pentru fiecare victimă in parte.
FOTO: Gabi Pătruț
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro