Romell Broom, în vârstă de 60 de ani, fusese condamnat la moarte după ce a violat şi ucis o fată de 14 ani, Tryna Middleton, pe care a răpit-o, ameninţând-o cu un cuţit, în anul 1984.

În toamna anului 2009, pedeapsa trebuia pusă în aplicare, însă procedura a luat-o complet razna! Broom a fost nevoit să încerce să-şi introducă singur acele în braţe, după ce, mai bine de două ore, angajaţii de la Southern Ohio Correctional Facility ratau una după alta tentativele de a-i înfige în vene cele patru tuburi prin care cele trei substanţe letale care provoacă moartea ajung în sânge.

Condamnat la moarte după ce a violat și ucis o fetiță

Până la urmă, după două ore şi jumătate de la momentul la care Broom intrase în „camera morţii”, guvernatorul de Ohio, Ted Strickland, a decis amânarea cu o săptămână a executării pedepsei capitale.

Avocatul său a încercat să îl scape apoi de pedeapsă, susținând că prelungirea procedurii ar încălca legile statului, care stipulează că injecţia letală trebuie să fie o metodă „rapidă şi nedureroasă”.

În cele din urmă, magistrații au decis că dacă soluția nu a ajuns niciodată în venele lui Broom, atunci viața sa nu a fost pusă în pericol. Ca urmare, aceștia au decis ieri că angajații penitenciarului pot încerca și a doua oară să îl execute.

Urmărește-ne pe Google News