Medicul care activa în cadrul Secţiei de Obstetrică şi Ginecologie, la Centrul de Sănătate a Reproducerii şi Planificare Familială, a fost prins, la sfârşitul lunii martie a anului trecut, beat la serviciu şi, mai mult decât atât, a fost acuzat că i-a adus jigniri grave unei colege medic. După ce i s-au recoltat probe biologice s-a constatat că acesta avea o alcoolemie de 2,5 grame pe litru alcool pur în sânge. Ulterior, medicul a fost băgat în comisia de disciplină şi i s-a desfăcut contractul de muncă, invocându-se prevederi din contractul individual de muncă şi regulamentul intern.
Ulterior, doctorul a arătat în instanță că, în momentul în care l-au concediat, reprezentanţii unităţii sanitare nu i-au respectat toate drepturile prevăzute de legislaţia în vigoare și, deși nu a susţinut niciun moment că nu ar fi fost băut, a invocat faptul că nu i s-a adus la cunoştinţă faptul că nu avea voie să consume alcool la serviciu sau să se prezinte în stare de ebrietate.
Primește și 30.000 de lei
Un judecător i-a dat dreptate şi a hotărât că doctorului trebuie să-i fie plătite salariile pentru perioada în care nu a lucrat, adică aproximativ 30.000 de lei plus indemnizaţia de concediu pe care unitatea medicală i-a retras-o pe motiv că nu a lucrat tot anul.
Reprezentanţii unităţii sanitare spun că, însă, că au respectat normele prevăzute în contract şi în fişa postului, motiv pentru care au şi atacat sentinţa şi spun că este posibil ca în situaţia în care unitatea va avea câştig de cauză, să fie nevoiţi să recupereze banii deja acordaţi medicului.