În cazul în care încalcă recomandările în două rânduri în decurs de un an, adică în cazul în care nivelul lor de glucoză a crescut dincolo de valorile stabilite de către decret, pacienţilor vizaţi nu li se va mai permite accesul la medicamentele cele mai eficiente (insulină analogă), fiind nevoiţi să se mulţumească cu tratamente pe bază de insulină umană, mai puţin performante şi provocând mai multe efecte secundare. În plus, ei vor fi nevoiţi să plătească mai mult pentru tratamentul pe care îl urmează, partea de preţ subvenţionată de stat urmând să fie redusă.
S.O.S.: epidemie mondială de diabet!
Minorii şi persoanele afectate de o formă severă de diabet vor fi scutiţi de la noile reglementări, care vor intra în vigoare la 1 iulie. Aproximativ 500.000 de persoane suferă de diabet în Ungaria.

Măsura este luată cu scopul de a obţine reduceri de cheltuieli în domeniul sănătăţii, însă a creat deja vii controverse fiind denunţată de politicienii din opoziţie, care consideră că „politica socială a Guvernului este sinonimă cu mizeria pentru săraci”.

 
 

Urmărește-ne pe Google News