Tunisianul Aymen trebuia să răspundă în instanță, pe 16 septembrie, pentru furtul unei biciclete electrice. Bărbatul a negat totul în fața judecătorului Eberhard Hausch (61 de ani), în timp ce sorbea senin din sticla de 1,25 litri de Ice Tea pe care o adusese cu el.

Judecătorul Hausch a devenit suspicios după o vreme. Aymen F. nu numai că se certa cu apărătorul său din oficiu, propozițiile sale nu mai aveau niciun sens.

„E apă, desigur! Miroase-l”

„Sigur e doar apă acolo?” a întrebat judecătorul. Răspunsul inculpatului: „Desigur. Miroase-l!”.Președintele nu a făcut acest lucru, în schimb a chemat poliția. Sticla de ceai cu gheață era, umplută, de fapt, cu rachiu.

Ofițerii i-au făcut un test de alcool. Rezultatul: 3,6 la mie, aproape de comă alcoolică. Aymen F. a primit un mandat de arestare pentru „incapacitate autoprovocată”.

Și-a revenit după o săptămână

A fost trimis în închisoare timp de o săptămână, până când procesul a putut continua, luni, 23 septembrie.

„Nu mai beau”, a susținut șomerul în instanță și a insistat că a cumpărat bicicleta electrică de 2.500 de euro, raportată furată, cu 500 de euro „de la o piață de vechituri”.

Aymen F. are 17 condamnări anterioare și a fost deja condamnat de două ori pentru furt de biciclete electrice.

Verdictul este programat pentru 9 octombrie, iar inculpatul riscă un an de închisoare. Plasare într-o unitate de dezalcoolizare este o opțiune, la fel ca și deportarea.

Tunisianul a venit în Germania în 2013, cererea sa de azil a fost respinsă de mai multe ori.

Urmărește-ne pe Google News