Potrivit BBC, decizia se aplică bolnavilor de boli incurabile, în stadiu terminal, care se află în stare vegetativă, dar care și-au exprimat, înainte, dorința de a muri. Astfel, autoritățile vor da voie rudelor să decidă dacă doresc să continue tratamentul sau dacă vor să-l încheie, pentru a grăbi moartea persoanei bolnave.

Judecătorii indieni au spus că dreptul de a muri cu demnitate a fost un drept fundamnetal și că o decizie a rudelor trebuie să fie înaintată în fața oamenilor legii pentru a fi aprobată.

Inițiatorii și semnatarii petiției care a dus la decizia judecătorilor au aplaudat gestul acestora.

”Decizia luată în premieră vine într-un moment în care știința dă voie pacienților să fie ținuți în viață artificial, iar spitalele pot încasa bani pe spatele lor”, a spus Vipul Mudgal, omul de la care a pornit petiția.

Ce este eutanasierea pasivă

Eutanasierea pasivă este înseamnă că un pacient moare din cauza faptului că medicii nu fac ceva necesar să-l țină în viață sau nu-i mai dau medicamente pentru a-i prelungi viața.

În 2011, India a decis ca pacienții bolnavi în stadiu terminal să poată fi deconectați de la aparate în anumite circumstanțe. Totodă, și vecinii bulgari ar putea legaliza eutanasierea.


EXCLUSIV/ Paraziții au ratat un concert în Germania din cauza lui Cheloo. A dat vina pe probleme personale, dar altu-i adevărul!

EXCLUSIV/ Adelina Pestrițu se mută în casă nouă, după ce naște

Previziuni Urania pentru perioada 10-16 martie 2018. Jupiter va intra, pentru patru luni și jumătate, în mișcare retrogradă

FOTO: EPA

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News