Populaţia chineză a scăzut anul trecut, potrivit datelor oficiale publicate la începutul anului, pentru prima dată după perioada 1960-1961, în condițiile în care acest regres demografic vine, paradoxal, după relaxarea politicii de limitare a naşterilor în ultimii ani. În urmă cu 10 ani, chinezii aveau dreptul să aibă un singur copil, iar din 2021, ei pot avea trei.
„Beneficiul demografic al unei ţări nu depinde doar de cantitatea (n.r. – populaţiei), ci şi de calitate. Nu depinde doar de populaţie, ci şi de talentul său”, a reacţionat miercuri Wang Wenbin, purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.
India nu dispune de nicio dată oficială recentă despre numărul locuitorilor săi, întrucât nu a mai efectuat un recensământ din 2011.
Recensământul din India, care are loc o dată la un deceniu, ar fi trebuit să se desfăşoare în 2021, dar a trebuit să fie amânat din cauza pandemiei de coronavirus.
Potrivit Pew Research Centre, populaţia indiană a crescut cu peste 1 miliard de persoane din 1950, anul de la care ONU a început să primească date demografice.
Jumătate din populaţia Indiei are mai puţin de 30 de ani
Populaţia mondială va ajunge la 8,045 miliarde de locuitori până la jumătatea anului 2023, estimează raportul UNFPA.
FOTO: EPA
Trimite celor dragi mesaje de Anul Nou 2025, iar pentru cei sărbătoriți pe 1 ianuarie, vezi urări de Sfântul Vasile 2025!