Un teren de 23.000 de metri de la periferia orașului Tamil Nadu, plin de deșeuri menajere și din construcții, a fost transformat în numai opt luni, prin metoda japoneză Miyawaki de plantare, într-o adevărată pădure luxuriantă.
Autoritățile au plantat acolo 2.020 de copaci din aproximativ 40 de soiuri, care găzduiesc acum mai multe specii de păsări.
”Terenul era o oroare, cu resturi și gunoaie. Metoda Miyawaki a dat rezultate bune, astfel că vom să planta copaci, după aceeași metodă, și în alte trei locații din oraș”, a declarat Alby John Varghese, comisar adjunct regional al Chennai Corporation.
Thank you for the wonderful response.
— Dr Alby John (@albyjohnV) October 2, 2020
Sharing a few more pics and videos of other Miyawaki forests.
We have planted 3 #Miyawaki Forests till date.
2 more to be done in this month.#ForNature #UrbanForests https://t.co/OhZJg14hZn
Metoda Miyawaki presupune plantarea deasă, pe un petic de pământ, a unei mari varietăți de copaci autohtoni, care trebuie apoi lăsați să crească cu o intervenție minimă.
Rezultă, potrivit susținătorilor metodei, ecosisteme complexe perfect adaptate condițiilor locale, care îmbunătățesc biodiversitatea, cresc rapid și absorb foarte mult dioxid de carbon, potrivit site-ului green-report.ro.
Pe măsură ce copacii cresc, aceștia blochează lumina soarelui aproape în totalitate, împiedicând creșterea buruienilor.
La începutul acestui an, mii de arbuști au fost plantați folosind metoda Miyawaki, pentru a crea o barieră verde împotriva poluării, și în Mumbai.
Multe companii din India au început să adopte deja acest sistem de ecologizare.
Metoda Miyawaki a fost inventată de un botanist japonez, Akira Miyawaki. El a descoperit că zonele protejate din jurul templelor și cimitirelor din Japonia conțin o varietate largă de vegetație nativă care formează ecosisteme. Acestea contrastau cu pădurile de conifere – copaci non-indigeni crescuți pentru cherestea -, care dominau peisajul.