Se aşteaptă ca furtuna să atingă uscatul joi seară, în apropiere de Puri, o destinaţie turistică populară, conform aceleiaşi surse.

„Autorităţile au început să evacuarea a peste 100.000 de persoane din zonele de coastă”, a declarat pentru AFP Bankim Chandra Hazra, ministru în cadrul guvernului Bengalului de Vest.

Totodată, ca măsură de precauție, s-a ordonat închiderea tuturor instituţiilor educative în nouă districte din acest stat până duminică, a adăugat Bankim Chandra Hazra.

Serviciul meteorologic indian a recomandat pescarilor să nu iasă pe mare, în timp ce autorităţile din Odisha au anulat aproape 200 de călătorii cu trenul, conform mass-media locale.

De asemenea, turiştii aflaţi în zonele de coastă ale celor două state vizate au fost îndemnaţi să părăsească staţiunile de la malul mării şi să se pună la adăpost.

„A fost o aglomeraţie de turişti în gara din Puri” în încercarea de a părăsi oraşul, a declarat pentru AFP Kaushik Mitea, purtător de cuvânt al unei companii feroviare locale.

Cicloanele reprezintă o ameninţare obişnuită în nordul Oceanului Indian. În luna mai, ciclonul Remal a ucis cel puţin 48 de persoane în India, conform datelor guvernamentale.

Urmărește-ne pe Google News