Cu carcasa în culori aprinse, telefonul circular este cu siguranță o apariție inedită pe o piață dominată de smartphone-uri cu forme dreptunghiulare. Aparatul a fost gândit special pentru femei, care întâmpină probleme atunci când încearcă să își țină telefoanele în buzunare, iar forma sa asemănătoare cu cea a unei oglinzi compacte, îl face cu siguranță mult mai ușor de folosit.

Cel puțin asta își doresc cei care s-au gândit la această formă. Christina Cyr și Linda Inagawa, două foste angajate la Microsoft, au înființat o companie pentru a se ocupa de crearea smartphone-urilor circulare.

Ele și-au prezentat creația în Barcelona, în cadrul Mobile World Congress. Potrivit The Telegraph, carcasa telefonului are o calitate scăzută, ca un obiect scos la o imprimantă 3D, iar telefonul este făcut dintr-un kit care include touch-screen, GPS, dar și funcția NFC.

Christina Cyr și Linda Inagawa  vor acum să strângă fonduri pentru a lansa produsul pe piață, cerând 100 de dolari pentru fiecare dispozitiv.

Nu ar fi însă prima încercare a de lansa un smartphone circular. Anul trecut, trei tineri din California au lansat tot un prototip de smartphone circular, numit Runcible.

Urmărește-ne pe Google News