Potrivit acestuia, primul pas pe care cuplurile infertile trebuie să-i urmeze dacă-şi doresc un copil este să se adreseze unui specialist în infertilitate, pentru că nu orice ginecolog le poate prescrie tratamentul potrivit. Astfel vor afla exact motivul pentru care nu a apărut o sarcină, adică li se va pune un diagnostic după analizele necesare, vor afla modalităţile de tratament şi vor primi informaţii corecte şi complete în baza cărora să poată decide pentru ce soluţii de rezolvare a problemei optează.

”Vina” se împarte egal în cuplu

”Infertilitatea nu este diagnostic, ci este rezultatul unei alte probleme de sănătate. Din nefericire, de foarte multe ori pacienţii nu sunt trimişi din timp la specialist şi sunt ţinuţi pe tratamente neadecvate, ani de zile. Asta în condiţiile în care vârsta este foarte importantă atunci când vrei să aduci pe lume un copil sănătos. Varsta femeii dictează practic sănătatea embrionului”, a subliniat medicul acreditat la una din cele mai importante clinici de ferilizare din Europa, care susţine că în prezent, dacă se poate vorbi de o ”vină” în infertilitate, aceasta se împarte egal între femei şi bărbaţi.
 

Principalele cauze ale infertilităţii în cuplu

– Cariera – femeile uită practic să facă un copil, preocupate mai mult de serviciu şi de a face bani, iar când se trezesc e adesea foarte târziu;
– Endometrioza – Această afecţiune a endometrului este o altă cauză importantă a lipsei unei sarcini, dar şi pentru aceasta există metode de vindecare. Există semne de endometrioză precum durerile menstruale, dar şi o analiza, CA125 care e un marker tumoral pentru ovare, iar anumite valori ale acesteia o pot trăda;
– Înfundarea trompelor – În acest caz problema se rezolvă cel mai simplu, mai ales că această afecţiune a stat la baza apariţiei fertilizării;
– În cazul bărbaţilor, stresul este principalul factor nonmedical care, acumulat cu un consum constant de alcool sau de ţigări afectează fertilitatea. Iar această problemă nu se rezolvă uşor. Un alt motiv important al infertilităţii bărbaţilor este calitatea slabă a lichidului seminal, din cauza căreia nu se poate realiza fecundarea.

Cât costă fertilizarea in vitro

Anul trecut, Guvernul a alocat 1 milion de euro pentru un program de fertilizare în urma căruia s-au născut 350 de copii. În acest an însă, fondurile au fost sistate, iar cei care au dosare cşlare de infertilitate sunt nevoiţi să facă tratamentele necesare pe cheltuială proprie. Iar sumele nu sunt de neglijat, variind între 1.000 şi 3.000 de euro, în funcţie de caz.
Lunar, aproape 50 de cupluri din România merg în Grecia pentru fertilizare in vitro
Aproape 50 de cupluri din România merg, lunar, în Grecia pentru fertilizare in vitro, rata de reuşită pentru românce fiind aproape 60 la sută, a anunţat Konstantinos Pantos, secretarul general al Asociaţiei Elene pentru Medicină Reproductivă şi directorul celei mai mari clinci de profil din Grecia, la a doua ediţie a Congresului ştiintific „Noutăţile tehnicii în medicina reproductivă”, care a avut loc zilele trecute la Salonic. Potrivit dr. Pantos, din septembrie 2013 şi până în prezent, la clinica din Atena au fost deja, pentru fertilizare in vitro, 250 de paciente din România, iar peste 56% dintre ele sunt însărcinate.  Pe lângă fertilizare, pacientele optează aici şi pentru biopsia embrionilor înainte de implantare, pentru a se asigura că bebeluşul nu se va naşte cu boli genetice.

 
 

Urmărește-ne pe Google News