Din păcate, pacientul care avea o rană invadată de viermi a decedat potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, Adrian Stănculea. ”Pacientul a decedat, dar nu din cauza larvelor. Acele larve nu îl omoară. Nu înseamnă că le lăsam să stea pe pacient. Imaginea e reală. Nu am ce să comentez. A existat situaţia asta, a unui pacient care avea în zona arsă cei patru-cinci viermi. Sunt zone de necroză unde nu poţi băga degetele şi să speli ca pe mâini, că poţi rămâne cu urechea în mână. Zonele acelea se spală cu delicateţe. E de ajuns să fie o muscă, nu vă închipuiţi că e ca la gunoi”, a declarat Adrian Stănculea, joi dimineaţă, la Antena 3.

Un medic de la Spitalul de Arși a transmis presei un filmuleț înfiorător, în care a surprins, în secția de reanimare a unității medicale, un pacient pe ceafa căruia colcăie viermi. Medicul face apel pentru difuzarea imaginilor, pentru a se schimba ceva la spitalul care ”a ajuns să omoare oameni”.

Imaginile postate pe blogul lui Cătălin Tolontan, care continuă seria dezvăluirilor revoltătoare din sistemul bolnav de sănătate, sunt cu adevărat șocante! Pe ceafa omului, în spatele urechii, sunt larve albe care au infectat corpul. Larve de muște.

Apelul unui medic de la Spitalul de Arși: ”Difuzați această filmare pentru că Spitalul de Arși a ajuns să omoare oameni from Gazeta Sporturilor on Vimeo.

Potrivit tolo.ro, filmarea a fost făcută de un medic, în urmă cu două zile la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din Capitală. Pacientul este internat în secția Anestezie-Terapie Intensivă a spitalului.

„Mai e un caz identic, însă n-am reușit să-l filmăm decât pe acesta”, spune medicul.

„Sunt oameni internați la Arși în urmă cu 10-11 zile. Au fost aduși direct la noi. Cum secția e plină de muște, ceea ce se vede pe filmare sunt, cu mare probabilitate,  larve de muște”, a adăugat medicul.

Doctorul insistă ca filmul să fie făcut public în pofida durității sale. ”Ce sens are să ascundem realitatea? Ce e mai grav: să arătăm sau să îndurăm așa ceva, pacienții și noi, cei care știm?!”, întreabă medicul. Își motivează demersul: „Acestea sunt condiţiile în care sunt trataţi pacienţii în acest spital! Și trebuie schimbate!”.

«Viermi? Doamne ferește!»

Acesta nu este însă un caz singular. Aceeași sursă a povestit că acum câțiva ani, un alt doctor a scris în fișa de observație a unui pacient că ”în secția Reanimare există muște”. ”Cum ai putut scrie așa ceva?!”, ar fi reacționat medicii Adrian Stănculea, șeful ATI, și Tudor Stăncioiu.

Întrebat ieri în legătură cu imaginile filmate acum două zile în spital, Adrian Stănculea, șeful ATI, a răspus inițial că i se pare puțin probabil. Mai apoi a oftat: ”Acestea sînt condițiile, nu avem condiții la ATI, știți de când ni s-a promis un spital nou?!”.

”Viermii stau pe pacient de cel puţin 24 de ore, de când a început să se vorbească de această problemă. Asta se întâmplă fiindcă nu se urmărește igiena pacienților, conducerea s-a resemnat”, spune doctorul care a filmat totul.

Şeful secţiei ATI de la Spitalul de Arşi, Adrian Stănculea, recunoaşte faptul că pacienţii sunt trataţi în condiţii de igienă precară. Jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor i-au cerut explicații pentru imaginile filmate:

– Domnule doctor, avem imagini cu pacienţi internaţi în secţia condusă de dumneavoastră pe ale căror răni colcăie viermi…

– Ce anume?!

– Viermi. Sunt cazuri frecvente în acest spital?

– Nu, Doamne fereşte! Am mai avut cazuri, dar la internare şi era vorba de pacienţi aflaţi într-o stare de mizerie fiziologică. Dar apoi sunt curăţaţi, spălaţi în unica şi celebra baie de la ATI şi dezinfectaţi.

– În cazurile de faţă este vorba despre pacienţi care au acumulat deja zece zile de la internare. Cum explicaţi această situaţie?

– Este, evident, vorba de larve de muscă, deci a existat o contaminare. Ceea ce e foarte probabil, deoarece secţia ATI nu are condiţii de izolare, nu avem uşi glisante, nu avem aer condiţionat, deci putem avea muşte… dar aici putem vorbi şi despre o deficienţă în tratamentul medical, deoarece acești pacienți trebuie curățați și pansați zilnic.

Citește investigația completă pe tolo.ro.

Urmărește-ne pe Google News