Potrivit InfoCons, putem observa că la o singură masă regăsim aproape întreaga cantitate de sare recomandată pentru toată ziua sau chiar o putem depăși.
”Fiecare consumator pune pe masa pregătită pentru revelion multă mâncare din diverse sortimente pentru ca masa să fie cât mai bogată și mesenii cât mai satisfăcuți. Iar pentru mâncarea pregătită au fost utilizate fel și fel de ingrediente, fiecare având propriile lor valori”, arată InfoCons.
Brânza topită, șunca de praga, baconul, parizerul de pasăre sau de porc, cabanosul, ketchup-ul și maioneza, pâinea sau ciocolata, băuturile energizante sau berea cu fructe sunt printre produsele cu cei mai mulți aditivi alimentari.
Cele mai întâlnite E-uri
Cele mai întâlnite E-uri din alimentele de pe masa de Revelion sunt E300, E330, E412, E440, E451 și E120.
”O masă de Revelion cu o9atitudine înseamnă cu adevărat să ne pese de noi, de părinți, de bunici şi de musafiri. Alegeți produsele citind eticheta, alegeți serviciile citind condițiile, și pentru orice nu sunteți siguri, nu ezitați și consultați site-ul InfoCons.
Descărcați gratuit aplicația InfoCons și haideți să luăm cu toţi atitudine în Noul An să fim cu adevărat consumatori europeni activi, mai informaţi, să ne cunoaştem drepturile şi obligaţiile”, a declarat Sorin Mierlea, președintele InfoCons.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro