pagina lor de internet dorindu-se a fi doar o interfata cu ajutorul careia utilizatorii isi puteau testa cunostintele legate de un anumit aspect al utilizarii calculatorului. De exemplu, daca un utilizator dorea sa verifice cat de bine cunostea editorul de text Microsoft Word, isi facea un cont pe acea pagina de internet si trebuia sa raspunda contratimp unui set de intrebari, generate aleator, referitoare la programul in cauza, notele furnizate fiind de la 1 la 5. Un certificat de la brainbench.com este echivalent acum cu o diploma obtinuta in orice institutie de invatamant superior din lume si deschizand cu o usurinta dezarmanta usile departamentelor de resurse umane din cele mai puternice companii.
brainbench.com serveste peste 1.000 de corporatii, care isi testeaza on-line periodic angajatii, si 6 milioane de utilizatori independenti din intreaga lume.
La editia din acest an a „Game Brench”, un fel de Jocuri Olimpice ale utilizatorilor de calculator, romanii „le-au luat fata” rusilor, englezilor, germanilor, francezilor, canadienilor si multor altora, la categoria „Utilizatori cu cele mai multe certificate”, tara noastra ocupand un mai mult decat onorabil loc 3 (facsimil). Am fost depasiti doar de utilizatori din Statele Unite ale Americii si India.
Dintre „categoriile” de concurs in care au reusit sa se departeze detasat de concurentii rivali, romanii au obtinut „certificate de merit” la diferite aplicatii.