La mijlocul lunii trecut, în Gorj au avut loc două cutremure de intensitate 5,2, respectiv 5,7, care au afectat sediul Primăriei Târgu Jiu, Prefectura și alte clădiri din municipiu. De atunci, au fost înregistrate peste 1.000 de replici mai scăzute în intensitate.

INFP spune că a vrut să monitorizeze activitatea seismică în zonă încă de anul trecut, când a trimis o adresă Primăriei Tg Jiu pentru montarea unui senzor, însă reprezentanții Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei au condiționat montarea echipamentelor de plata facturii la curentul electric. Aceasta a fost estimată la 10 lei/lună.

„Am montat un accelerometru și un senzor de viteză la un Institut din Petroșani al Ministerului Cercetării, se măsoară cutremurele mici cu acesta, și am zis să mergem și la Târgu Jiu. Anul trecut, după cutremur, am încercat să instalăm și în Târgu Jiu un acelerometru, pentru a vedea efectul cutremurelor într-o localitate urbană. Cu ajutorul acestor măsurători se pot modifica modul de proiectare, se pot face multe lucruri. N-am găsit la Târgu Jiu o bună găzduire”, a transmis institutul.

Angajații Primăriei Târgu Jiu s-au întâlnit de două ori cu specialiștii de la INFP, au mers și pe teren împreună, însă era nevoie de o adresă oficială să poată instala aparatura. INFP spune că a trimis-o, Primăria, că n-a primit-o.

„Undeva a apărut un scurtcircuit și trebuie verificată această problemă. Dumnealor spun că totuși au trimis adresa către Primăria Târgu Jiu. Și eu am dispus verificarea acestor aspecte. Tocmai asta vreau să verific, să vedem exact dacă a ajuns adresa și dacă a ajuns la cineva anume din cadrul Primăriei municipiului Târgu Jiu”, a declarat primarul.

Stația INFP se află acum la Turcinești, o comună de lângă Târgu Jiu.

Foto: administratie.ro

 
 

Urmărește-ne pe Google News