Potrivit legii, verificările sunt obligatorii, în special la coşurile de fum, hornurile şi ţevile de evacuare, dar trebuie făcute doar de personalul specializat. De aceea, E-ON Gaz, unul din principalii furnizori din România, şi-a avertizat deja consumatorii în privinţa persoanelor care se recomandă drept angajaţi ai companiei şi încearcă să obţină bani de la proprietarii imobilelor, pe motiv că au fost trimişi să controleze instalaţiile de gaz. Şi, cel mai adesea, aceşti infractori profită de neatenţia şi de naivitatea bătrânilor şi le cer diverse sume de bani pentru controale fictive în care se prefac că verifică racordurile de la aragaz ori contoarele. Oficialii companiei susţin că angajaţii lor au legitimaţii cu numele, fotografia şi codul numeric personal, precum şi salopete inscripţionate cu numele companiei, iar controalele sunt gratuite.
Angajaţii GDF au cartele mov
Şi angajaţii GDF Suez, furnizorul din judeţele Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Prahova, Teleorman, Vâlcea, Vrancea şi din Capitală, oferă astfel de servicii, prin intermediul filialei Distrigaz Confort, dar şi ei trebuie verificaţi.
Potrivit reprezentanţilor companiei, specialiştii din teren trebuie să aibă la ei o cartelă magnetică de culoare mov, cu numele, prenumele angajatului şi fotografie, salopetă cu logo-ul filialei, legitimaţie de serviciu vizată şi un ordin de serviciu emis în ziua respectivă, semnat şi ştampilat, pe care trebuie să-l prezinte consumatorilor înainte de a intra în case. În cazul acestora însă, prestaţia nu este gratuită, ci va fi inclusă în următoarea factură de gaze, dacă deţinătorul instalaţiei semnează un fel de aviz de recepţie a lucrării. Pe scurt, nu se plăteşte nimic pe loc.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro