Un studiu realizat de Asociația pentru Protecția Consumatorilor, InfoCons, a relevat faptul că numărul de E-uri din înghețată a crescut față de anii anteriori.
Astfe, dacă în studiul din 2014 experții au găsit 5 E-uri în produsele de tip înghețată, în anul 2017 numărul crescuse, ajungând la 6 E-uri.
Cel mai mare număr de E-uri într-un singur produs a fost identificat în studiul din anul 2016, regăsindu-se 16 E-uri într-un singur produs. La polul opus, cel mai mic număr de E-uri a fost identificat în studiul din 2014, respectiv 2 E-uri per produs.
Experții au identificat o creștere a tipurilor de aditivi identificați în produsele studiate, de la 18 tipuri de aditivi identificați în 2014, la 26 de tipuri în 2016 și, respectiv, 36 de tipuri de aditivi în 2017.
Cele mai des întâlnite E-uri în înghețată sunt:
- E471 – mono şi digliceride ale acizilor graşi
- E410 – gumă de carruba
- E412 – gumă de guar
- E322 – lecitină
- E407 – caragenan
„Mâncăm o felie de salam sau o gumă de mestecat, bem un suc sau mâncăm o felie de pâine, dar E-urile le regăsim și pe băț. Înghețata conține E-uri? InfoCons a făcut un studiu pe piață și am găsit chiar și E-uri înghețate.
Deși este cald afară și ni se face poftă de a mânca o înghețată pentru a ne răcori, nu trebuie să uităm să citim eticheta și să fim responsabili. Dacă vrem să facem o bucurie dulce și înghețată copilului să nu uităm să verificăm ingredientele și să alegem în cunoștință de cauză. Nu uitați, descărcați aplicația gratuită InfoCons și scanați codul de bare”, a declarat Sorin Mierlea, președinte InfoCons.
EXCLUSIV/ Omagiul fiicei pentru tatăl renegat. Fata lui Micolov își va numi copilul Ilie