„Nu avem studenţi cu acest virus, prin urmare nu sunt elemente care să determine intrarea în panică”, a declarat pentru Libertatea Mihnea Costoiu, rectorul Universităţii Politehnice Bucureşti.

Aşa arată toaletele din Facultatea de Electronică

Politehnica Bucureşti este cea mai mare universitate tehnică din ţară: are în jur de 30.000 de studenţi, înscrişi la 15 facultăţi. În sediile acestei instituţii de învăţământ nu a fost luată nici o măsură pentru prevenirea coronavirusului.

Săpun lichid într-un pet de apă plată, donaţie de la un student pentru Facultatea de Electronică

Studenţii din Facultatea de Electronică, de exemplu, trebuie să vină cu săpunul de acasă şi cu hârtia igienică la fel. Ironic, facultatea le pune la dispoziţia studenţilor internet wireless.

Nu e o maşinărie mecatronică, e un capac de WC cu preţiosul sul

La Facultatea de Inginerie Mecanică şi Mecatronică, la toaleta studenţilor găseşti acelaşi peisaj dezolant. Fără dezinfectanţi, cu săpun lipsă sau adus de acasă, fără hârtie igienică.

La toaleta profesorilor, în schimb, există de toate, din abundenţă, inclusiv un uscător de mâini. Toaleta profesorilor, însă, este încuiată cu cheia după fiecare folosire.

Toaleta cadrelor didactice explică de ce rectorul Costoiu rămâne calm în faţa viruşilor

O uriaşă antenă de satelit, aflată la intrare, contrastează cu lipsa minimei igiene dinăuntru. Pe holurile Politehnicii şi pe aleile din jurul faimoasei clădiri în formă de „ciupercă” e un du-te-vino continuu.

Prin parcul Politehnicii trec zilnic zeci de mii de oameni

În UPB, curăţenia se face cu metode mai degrabă hard decât soft: mopuri murdare şi cârpe uzate, puse la uscat la geamuri. Până se zvântă, Mihnea Costoiu, fost ministru al Educaţiei, are timp să decidă dacă e vreun pericol la orizont pentru sănătatea a 30.000 de studenţi şi a sute de cadre didactice.

În memoria viruşilor victime colaterale, la geamul UPB a fost arborat un mop în bernă

 
 

Urmărește-ne pe Google News