Rezultatul de la INML a ieșit sâmbătă, în jurul orei 13:30. Probele de sânge au arătat absența substanțelor psihoactive în organism. Vatmanul a fost informat despre situație prin intermediul unei mesaj, iar acesta a început să circule pe rețelele sociale.

„Vă informăm că rezultatul analizelor mostrelor biologice recoltate în data de 19.09.2024 a fost comunicat de către Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici, acesta indicând absența substanțelor psihoactive din organism. În acest context, puteți să vă prezentați la sediul Brigăzii Rutiere, în vederea restituirii permisului de conducere”, este mesajul primit de vatman.

„A luat un paracetamol, mai avea două pastile”

Valeriu Ciobănescu, președintele sindicatului Transpublic, a confirmat informația că vatmanul nu era sub influența drogurilor în momentul producerii accidentului.

„Se confirmă, e OK. Tocmai când îi luau interviu, a primit și mesajul, pe la ora 13:00-13:30, ieri (n.r. sâmbătă)”, a spus Valeriu Ciobănescu.

Potrivit președintelui sindicatului Transpublic, vatmanul luase o pastilă de parcetamol în seara zilei de miercuri, 18 septembrie, deoarece acuza mici probleme de sănătate.

„Întâmplarea a fost că el a luat doar seara un paracetamol, că l-a luat răceala. Și mai avea două pastile, le-a și arătat celor care l-au intervievat”, a precizat Valeriu Ciobănescu.

Pozitiv la DrugTest, după accident

Inițial, testarea rapidă cu aparatul DrugTest, făcută chiar după tragedie, a indicat posibila prezență a substanțelor psihoactive în organism. Vlad Zaha, criminolog specializat în politicile publice din domeniul drogurilor, a explicat că tratamentul pe care vatmanul îl urma pentru răceală ar fi putut influența rezultatul testului rapid.

Urmărește-ne pe Google News