Sute de oameni au luat parte la înmormântarea interlopului, ceea ce a dus la ambutaieje în zona podului de la Brăilița, care, în această perioadă, este singura rută de legătură spre și dinspre zona Vidin-Brăilița, scrie publicația locală.
InfoBrăila scrie că la funeralii erau așteptați mulți reprezentanți clanurilor interlope din România, de la Corduneni, la Nuțu Cămătaru.
Victimă a unui accident vascular, Buricea a fost tratat la Spitalul Județean Brăila, ulterior fiind transferat cu un elicopter la o unitate medicală din Capitală, unde a murit, la vârsta de 73 de ani.
„Dumitrel” Buricea provenea din cartierul Brăilița și s-a impus în lumea interlopă a orașului în anii 90-2000.
Sute de mii de euro, mașini scumpe, șalupe și bijuterii, confiscate de la clanul Buricea, în 2017
Gruparea infracţională condusă de clanul Buricea era specializată în trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani și opera în Austria, Elveţia, Germania, Belgia, Italia şi Spania. Ea a intrat în atenția DIICOT în 2017.
După o serie de 34 de percheziții, la Brăila și în orașul german Karlsruhe, autoritățile au confiscat mașini scumpe, sute de mii de euro, șalupe, bijuterii scumpe, 18 ceasuri de luix, telefoane, laptopuri și alte bunuri de valoare, relata Obiectiv Vocea Brăilei.
Au fost puse în aplicare 110 mandate de aducere, printre cei vizați fiind și Marian, fiul interlopului Dumitru Buricea.
Într-un singur caz, au fost găsite două bancnote cu aceeaşi serie, droguri de risc, precum şi arme neletale deţinute ilegal, în acest caz cercetările fiind continuate într-o cauză separată.
Pe parcursul derulării cercetărilor, procurorii DIICOT au pus sechestru pe bunurile mobile şi imobile aparţinând inculpaţilor (conturi bancare, autoturisme, terenuri).
În aprilie, magistrații Tribunalului Brăila au dat sentința pentru cei 16 inculpați, membri ai grupării Buricea. Cea mai mare pedeapsă a încasa-to Mihai Tudorache, finul lui Marian Buricea, cel care coordona întreaga afacere: 11 ani și 4 luni închisoare. În total, 16 mermbri ai clanului au luat 66 de ani de închisoare
Dumitru Buricea a primit titlul de „luptător cu rol determinat”, după ce a participat la Revoluția din 1989, la Brăila, mai notează Obiectiv Vocea Brăilei.