Produsele, 100 % naturale
Povestea afacerii “La Baciu – Produse tradiţionale din Bucovina” a început în urmă cu 12 ani . Potrivit ziarului Monitorul de Suceava, preparatele din carne sunt făcute după reţete vechi, de sute de ani, moştenite de Ion Baciu. Doar el, soţia sa, cele trei fiice ale lor şi ginerele se ocupă de prepararea cărnii şi a produselor pe care le vând în cele trei magazine deschise în Câmpulung Moldovenesc, în Vatra Dornei şi în Bucureşti.
De luni până joi, aceştia pregătesc bunătăţile în Suceava pentru ca joi noaptea să plece la Bucureşti, unde şi-a deschis o carmangerie. Familia Baciu a devenit cunoscută în străinătate, datorită expoziţiilor culinare prezentate în ultimii ani.
Astfel că, în 2008, a fost invitată în Marea Britanie, pentru a-i învăţa pe micii producători englezi cum să prepare carnea afumată. Bunătăţile pregătite acolo au fost gustate şi de membrii Casei Regale, care se bucură în continuare de produsele româneşti, 100% naturale, preparate de cei care au urmat lecţiile predate de familia Baciu, din România.
Din cârnaţii cu busuioc, cârnaţii tradiţionali şi muşchiul împănat cu piept de pui a gustat şi Eliot Sorel, psihologul lui Barack Obama, preşedintele SUA, într-o vizită efectuată, recent, în Câmpulung Moldovenesc.
Vinde produse româneşti
Prinţul Charles are un magazin la Londra prin care vinde produse ecologice alimentare, printre care şi preparate tradiţionale româneşti, pâine de vatră şi biscuiţi, obţinute la ferma sa din Transilvania.