Libertatea a încercat să afle dacă e adevărat ce susține nu doar Cerasela Rădulescu, ci și alți ziariști din radioul public și anume că moțiunea de cenzură a fost majoritar ignorată, probă a unui partizanat politic.
Inițial, redactorul șef al RRA, Nicu Popescu a transmis ziarului: ”Vom verifica”. Apoi a revenit și a spus că radioul a transmis în direct momentul rezultatului, echivalent cu căderea Guvernului.
Chiar Cerasela Rădulescu a pus la dispoziția Libertății momentul, recunoscând că a greșit în acest caz, dar spunând că partizanatul pro PSD s-a exprimat mai larg în aceste zile. Pe înregistrarea programului de la Radio România din timpul moțiunii, aflată în posesia Libertății, se poate auzi că programul a fost întrerupt pentru anunțarea rezultatului moțiunii.
Înregistrarea transmisiunii de la Radio România, în momentul anunțării rezultatului moțiunii:
”Sursa mea (din RRA) mi-a spus că a ascultat în paralel Europa FM și RRA, iar România Actualități a difuzat puține discursuri ale Opoziției, în schimb cel al Vioricai Dancilă a fost integral”, spune ea.
”A doua zi după moțiune, la Radiojurnalul de dimineață erau mai importante rapița din Ialomița sau merele din Mehedinți sau Putin, decât negocierile de la Cotroceni pentru un nou guvern. Comparativ, la Europa FM au fost numai stiri despre negocieri”, a mai spus ea.
Acuzațiile la adresa radioului public au apărut la o zi după ce
după ce și conducerii TVR i s-a reproșat că nu a transmis moțiunea de cenzură în regim breaking news.
Liviu Brătescu, membru al Consiliului de Administrație (CA) al Societății Române de Televiziune (SRTv), a acuzat-o pe șefa TVR, Doina Gradea, că în timpul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă postul public de televiziune a difuzat filme sud-coreene.
În replică, aceasta l-a acuzat pe Brătescu de partizanat politic pe motiv că este membru PNL și că, în cadrul unei ședințe, a comandat managerului de Resurse Umane ce angajări să facă în TVR.