Diversity Visa, cunoscut și sub numele de Loteria Vizelor, este un program al guvernului Statelor Unite care oferă șansa de a obține o viză de rezidență permanentă (Green Card) în Statele Unite ale Americii. Scopul principal al programului este de a diversifica populația imigranților din Statele Unite prin oferirea de vize cetățenilor din țări care, în mod obișnuit, au o rată scăzută de emigrare către SUA.

Detalii importante:

  • Fiecare persoană poate trimite o singură cerere. Trimiterea mai multor cereri duce la descalificare.
  • Începând din acest an, nu este necesar un pașaport valabil pentru înscriere.
  • Fotografia trebuie să fie recentă (ultimele 6 luni) și să respecte cerințele programului.
  • La finalul înscrierii, participanții primesc un număr unic de confirmare, pe care trebuie să-l păstreze până la 30 septembrie 2026.

„Cererile de înscriere trimise conform instrucțiunilor vor genera o pagină de confirmare, care conține numele participantului și un număr unic de confirmare a înregistrării pe care acesta ar trebui să o tipărească. Pagina de confirmare va conține informațiile pe care participantul le va folosi pentru a verifica electronic stadiul unei cereri de înscriere prin opțiunea „Verificare stadiu cerere de înscriere” (Entrant Status Check) la adresa de internet: dvprogram.state.gov”, se arată în comunicat.

Selecția:

Din 3 mai 2025, participanții vor putea verifica dacă au fost selectați pe dvprogram.state.gov, folosind numărul de confirmare.

Cei aleși vor primi informații despre solicitarea vizei și interviul necesar pentru obținerea acesteia.

Urmărește-ne pe Google News