„INSP a revenit şi a înlocuit decesul 1178 deoarece cazul alocat a fost declarat vindecat cu 2 teste negative (al doilea test negativ a fost descoperit astăzi de către DSP Botoşani), prin urmare codul de deces s-a realocat”, au transmis reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică.

„Cazul alocat a fost declarat vindecat cu două teste negative”, a mai informat Grupul de Comunicare Strategică.

Deces 1178: Femeie de 45 de ani, din județul Botoșani. Dată confirmare: 23.04.2020. Dată deces: 23.05.2020. Comorbidități: Fără.

Anunţul oficial de ieri, 24 mai:

Ministerul Sănătății a anunțat ieri dimineață, pe 4 mai, trei noi decese provocate de COVID-19. Unul din ele atrăgea atenția: o asistentă medicală din Botoșani care lucra la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Iași. Femeia de 45 de ani, care nu avea alte boli, prezenta simptome grave de COVID-19, însă testele i-au ieșit negative, a scris Libertatea.

Carmen Dorobăț, managerul Spitalului din Iași, a declarat că asistenta a fost tratată pentru infecția cu noul coronavirus, chiar dacă a ieșit negativ la testare, pentru că prezenta simptome: „A fost o internare lungă la Terapie Intensivă, de aproape două săptămâni, a urmat tratamentul cu Remdesivir. Nu avea cormobidități care să determine o atât de mare imunodepresie. Avea simptome grave de COVID, dar cu teste negative”.

Urmărește-ne pe Google News