Inspectorul școlar din Brăila a cerut Curții de Apel Galați suspendarea deciziei prin care a fost revocat din funcție. Totodată, profesorul Cătălin Canciu a depus o plângere la Ministerul Educației prin care contestă decizia.

„Noi suntem încrezători în justiție 100 la sută. Justiția este singura care va cântări corect și obiectiv acest abuz. Eu îl consider un mare abuz”, a declarat, pentru Libertatea, Cătălin Canciu, inspectorul școlar din Brăila, demis prin fax (foto).

Cătălin Canciu a explicat că, în ordinul de revocare din funcție, au fost invocate patru acuzații. Printre acestea se numără și elaborarea în termen de trei zile a unui raport despre activitatea Inspectoratului Școlar Brăila din ultimii trei ani.

„Colegul meu, care este auditor intern, a transmis în format electronic raportul pe 20 iulie, la adresa de e-mail indicată în adresa Ministerului Educației și tot pe 20 o transmis la Minister prin poștă. Ministerul o întregistrează tocmai marți, deci 20 iulie, fiind vineri. O înregistrează marți. Nu cumva cu rea-voință?”, a menționat profesorul.

Mai mult, Cătălin Canciu a afirmat că i s-a cerut să întocmească un bilanț semestrial cu privire  la controlul managerial intern. Profesorul recunoaște că documentul a fost trimis cu întârziere la Ministerul Educației.

„Colega, care se ocupă cu această activitate, a avut două activități foarte importante în perioada respectivă. A fost președinte la sesiunea de vară a Bacalaureatului și după aceea a fost membru în comisia de concurs pentru director”, a precizat inspectorul școlar care a fost destituit săptămâna trecută.

Reprezentanții Ministerului Educației mai susțin că șeful Inspectoratului Școlar Brăila nu a depus un document referitor la starea învățământului pentru anul 2015-2016, așa cum prevedeau obligațiile sale prevăzute în contractul de management.

„Nu am depus starea învățământului pentru anul 2015-2016, în condițiile în care eu am fost evaluat anul trecut. Am primit foarte bine – 95 de puncte din 100, iar pe CD-ul cu documente justificative apare și starea învățământului”, a explicat Cătălin Canciu.

În plus, Cătălin Canciu a menționat că a transmis situația financiară pentru primul semestru al anului până la termenul de 31 iulie, însă documentul a fost înregistrat tocmai pe 2 august.

Inspectorul școlar așteaptă cum ca magistrații Curții de Apel Galați să stabilească un termen, în vederea suspendării ordinului prin care a fost revocat din funcție.

Profesorul că a primit, săptămâna trecută, o notificare și un ordin de revocare de la Ministerul Educației, pe motiv că ar fi încălcat prevederile contractului de management. Alți inspectori generali din 12 județe din țară au fost demiși în același mod.

 
 

Urmărește-ne pe Google News