Joi, Meta a anunțat caracteristici menite să protejeze adolescenții din a fi păcăliți să trimită imagini intime escrocilor. Instrumentele care s-au testat anterior și care estompează imaginile nud din mesaje și care ascund listele de urmăritori ale utilizatorilor din conturile cu potențial sextortion, devin permanente. 

Măsura vine în contextul în care Ofcom, organismul britanic de supraveghere a comunicațiilor, a făcut un avertisment. Companiile de social media vor primi amendă, dacă nu reușesc să asigure siguranța copiilor. 

Măsurile reprezintă un „pas în direcția cea bună”

Potrivit NSPCC, aceste măsuri reprezintă un „pas în direcția cea bună”. 

Richard Collard, șeful asociat al politicii online privind siguranța copiilor, a spus că ,,rămân întrebări cu privire la motivul pentru care Meta nu implementează protecții similare pe toate produsele lor, inclusiv pe WhatsApp, unde grooming și sextortion au loc, de asemenea, la scară largă”.

Noile instrumente includ împiedicarea posibilității de a efectua capturi de ecran ale imaginilor și clipurilor video, trimise în mesajele Instagram cu mecanismele „vizualiează o dată” sau „permite reluarea”, care se pot selecta atunci când utilizatorii trimit o imagine sau un clip video în mesaje directe. Acest lucru va fi aplicat și versiunii web a Instagram.  

Ce înseamnă „sextortion”?

Termenul de „sextortion” se referă la escrocii care păcălesc oamenii să trimită materiale intime explicite, înainte de a-i șantaja.  

Meta a declarat că noile caracteristici de siguranță sunt concepute pentru a se baza pe instrumentele care sunt deja disponibile pentru adolescenți și părinți pe platformă.

Meta îi mută în prezent pe cei sub 18 ani în „Teen Account”, pe Instagram, cu setări mai stricte activate în mod implicit:  supravegherea părinților fiind necesară pentru adolescenți pentru a le dezactiva. 

Urmărește-ne pe Google News