„Instanţa de fond din Malta a hotărât predarea lui Paul-Philippe al României. El a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani şi 4 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență și complicitate la abuz în serviciu și pentru un prejudiciu de 9,5 milioane de euro. (…) Hotărârea nu este definitivă, poate fi atacată”, a precizat Alina Gorghiu, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Ministrul anunțase pe 10 iunie că predarea lui Paul al României va fi rejudecată de instanța din Malta, care „a admis apelul formulat de parchet” și „a desfiinţat hotărârea de refuz al predării”.

„Acesta rămâne în arest până la pronunţarea unei soluţii definitive, cererea de eliberare pe cauţiune fiind respinsă tot astăzi”, spunea atunci Gorghiu.

Paul-Philippe al României, în vârstă de 75 de ani, a fost condamnat definitiv în anul 2020 la 3 ani și 4 luni de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa. El a fugit din țară și a fost prins la Paris în iunie 2022. O Curte de Apel din Franța a refuzat să-l extrădeze în România.

La finalul lunii aprilie, Paul al României a fost prins în Malta și a fost arestat preventiv.

Procesul referitor la predarea acestuia către autoritățile române a început pe 14 mai.

Urmărește-ne pe Google News