La sosirea la sediul instanței supreme acesta a fost rezervat în declarații dar a precizat că nu se teme de nimic.
„Am să răspund tuturor întrebărilor dumneavoastră după această zi. Momentan astăzi, în această clădire, nu doresc să răspund la nicio întrebare. Nu îmi este teamă de nimic, din acest considerent mă aflu aici. Adevărul va ieși la iveală”, a spus Vlad Cosma înainte de a urca la sala de judecată.
El a venit însoțit de sora sa, deputata Andreea Cosma iar mai devreme a sosit la instanță și fostul șef al CJ, Mircea Cosma.
Completul de 5 judecători de la ICCJ reia, luni, dezbaterile în cazul apelurilor făcute de fostul șef al Consiliului Județean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, a fiului acestuia, Vlad Cosma, și a altor doi inculpați, toți condamnați pentru faptele prezentate de procurorii DNA în acest dosar.
La termenul de luni al procesului cei cinci magistrații îl vor audia pe Mircea Cosma, care a solicitat să dea declarația de inculpat înainte de pledoariile finale.
Vlad Cosma este cel care recent a mediatizat prin intermediul a două posturi centrale de televiziune o serie de înregistrări audio făcute de el în timpul vizitelor la DNA Ploiești.
Acesta i-a înregistrat pe procurorul șef al DNA Ploiești, Lucian Onea, dar și pe fostul magistrat Mircea Negulescu.
Din înregistrările prezentate de Vlad Cosma, cu o săptămână înainte de termenul de luni de la ICCJ, se remarcă un limbaj colorat și nefiresc al fostului magistrat Negulescu.
Vlad Cosma acuză
În altă ordine de idei Vlad Cosma acuză că ceea ce a prezentat la posturile de televiziune ar reprezenta o dovadă a faptului că cei doi procurori ar fi produs unele probe în mod pretins nelegal.
Cele două posturi de televiziune care au mediatizat aceste afirmații și înregistrări sunt patronate de o persoană condamnată definitiv pentru fapte de corupție și o alta fugită din țară după punerea sub acuzare în mai multe dosare de corupție instrumentate de procurorii de la DNA Ploiești.
În contrapartidă procurorul șef al DNA a asigurat, într-o conferință de presă, că „procurorii DNA nu falsifică probe”, că valul de înregistrări provine de la o persoană interesată care face dezvăluirile cu o săptămână înainte de unul dintre termenele finale ale procesului în care a fost condamnată la cinci ani de închisoare cu executare și că respectivele înregistrări sunt prezentate trunchiat.
În plus procurorii au deschis în decembrie 2017 un nou dosar care ar putea să îl vizeze pe Vlad Cosma și pe Mircea Cosma în care infracțiunile cercetate sunt de șantaj pretins comis a adresa procurorilor DNA Ploiești.
Citește și: REPORTAJ: „Fărşangul”, „Hodaiţele” sau „Sâlitul”, obiceiuri străvechi în satele din Alba de lăsatul Postului Paştelui
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro