Astfel, judecătorii ICCJ au validat măsura luată de procurorii care instumentează dosarele formate urmare plângerilor familiei Cosma și a altor persoane cercetate și trimise în judecată de Negulescu dar și de magistratul DNA Lucian Onea.

Decizia de marți este definitivă iar Negulescu trebuie să plătească statului două sute de lei cheltuieli de judecată.

În fața judecătorilor ICCJ Negulescu s-a apărat și a spus că „pe tot parcursul urmăririi penale, din 23 iunie 2018 a fost încălcat dreptul la apărare de către organul de urmărire penală” în sensul că „din acte puteți observa că pe 23 iulie a fost extinsă urmărirea penal și continuată in rem față de o nouă infracțiune”.

„Apoi s-a continuat urmărirea in personam pe 24 iulie, iar pe 25 iulie am dobândit calitatea de inculpat, fără ca înainte să îmi fie adusă la cunoștința calitatea de suspect.

Abia în data de 27 iulie mi s-a adus la cunoștință. Extinderea a fost bazată pe un proces verbal de sesizare din oficiu”, a explicat fostul magistrat judecătorilor.

Citește și Posesorul unei mașini înmatriculate în Belgia cu număr personalizat: „Circul cu ea în România din 2015. Nu mi-au spus că ar fi ilegal”

 

Urmărește-ne pe Google News