În acest spital, se tratează anual peste 40.000 de bolnavi, iar în lipsa acestui aviz, unitatea poate rămâne oricând fără finanțare de la Casa de Sănătate, astfel că activitatea poate fi suspendată.
„Spitalul nu are autorizație sanitară de funcționare valabilă la acest moment. Ea a expirat și nu este realizată, deși am depus toate documentele necesare în vederea realizării, inclusiv cerere de asistență, cu două luni jumătate înainte de momentul în care a expirat (din luna mai – n.r.)”, a declarat Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta.
Conducerea spitalului a făcut proiectul pentru schimbarea reţelelor electrice, de fluide medicale, instalaţii de detecţie incendiu şi ventilaţie, iar institutul a obţinut 10 milioane de lei de la Ministerul Fondurilor Europene.
Managerul de la Institutul Nasta a făcut sesizare şi la Avocatul Poporului
Odată cu aceste lucrări, spitalul a mai modernizat trei săli de operaţie şi trei saloane cu nouă paturi de terapie intensivă. Tot fără aviz de la DSP sunt și ele, așa că stau închise, iar pacienții cu tuberculoză și cancer pulmonar sunt amânați pe bandă rulantă, din lipsă de locuri.
Cum autorităţile ignoră de aproape jumătate de an să spună cum poate fi respectată legea în clădirile cu infrastructură veche, managerul Institutului Marius Nasta a mers în instanţă şi a făcut o sesizare şi la Avocatul Poporului.
„Am cerut ca judecătorul să pună în vedere Direcției de Sănătate Publică să ofere un răspuns cu privire la cererea de asistență care am făcut-o în luna mai, să vedem dacă nu e bine, ce mai avem de făcut, dacă e bine, ce facem mai departe”, a precizat Beatrice Mahler.
DSP București a spus pentru Digi24 că a fost semnată autorizația pentru o parte a spitalului, nu și pentru sălile de operație și saloanele ATI renovate, însă managerul Institutului Marius Nasta spune că nu a primit documentul.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro