Altfel, în cazul în care nimeni nu va ajuta financiar unitatea există riscul încetării activităţii dacă se vor bloca toate conturile din Trezorerie din cauza datoriilor de aproape 2 milioane de lei.

Silviu Moga, managerul interimar al ICUTR Cluj-Napoca, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX că institutul se află în procedură de executare silită, existând o sentinţă definitivă în acest sens.

„Am lansat un apel pentru salvarea Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) care, deşi în prezent se află într-o situaţie de criză, este sustenabil financiar pe termen mediu şi lung. Apelul este adresat societăţii civile şi mediului de afaceri, să contribuie financiar cu sponsorizări pentru asigurarea continuităţii activităţii medicale şi a ajuta institutul care înregistrează datorii de aproape 2 milioane de lei. Suntem în curs de executare silită, avem o sentinţă definitivă, iar blocarea tuturor conturilor, inclusiv din Trezorerie, se poate întâmpla oricând”, a spus Moga.

Actuala conducere a ICUTR Cluj-Napoca a explicat că, pe parcursul ultimilor ani, managementul defectuos şi colaborarea impusă de fosta conducere cu o clinică privată, în urma unui contract de colaborare păgubos, a condus la scăderea serviciilor medicale atât calitativ, cât şi cantitativ.

În prezent, notează sursa citată, ICUTR este singurul furnizor de servicii de sănătate legate de transplantul renal pentru regiunile Centru, Vest şi Nord-Vest ale României, potenţialul de transplantare renală fiind de 100-150 transplante renale anual, ceea ce situează institutul între unităţile de elită din Europa.

În 2013, după ce Alexandru Arșinel a efectuat aici un transplant de rinichi, un adevărat scandal a izbucnit, actorul fiind amenințat cu o plângere penală.


Citește și: Big Brother pentru părinți. Cum să îți monitorizezi copiii pe internet și să le blochezi accesul la site-uri și aplicații periculoase


 

 
 

Urmărește-ne pe Google News