În Nigeria au fost trei cazuri probabile și un caz suspect, o persoană pierzându-și viața, dar nici unul dintre cele patru nu a fost confirmat ca având drept cauză virusul Ebola, se arată pe site-ul Institului, conform Agerpres.
Cele mai multe cazuri de Ebola confirmate s-au înregistrat în Sierra Leone – 540. Au fost 46 de cazuri probabile, 60 de cazuri suspecte. 273 de persoane au decedat. Numărul persoanelor suspectate de Ebola s-a ridicat la 646.
În Guineea au fost confirmate 340 de cazuri, iar în Liberia 129.
Dintr-un total de 1.603 de cazuri suspecte raportate în Guinea, Liberia, Sierra Leone și Nigeria, 1.009 s-au confirmat, 416 au fost cazuri probabile, 178 suspecte, înregistrându-se 887 de decese.
Conform datelor OMS, primul caz a fost identificat în decembrie 2013, într-o regiune forestieră din sud-estul Guineei, lângă granița cu Liberia și Sierra Leone. Confirmarea a fost făcută pe 22 martie 2014 de Centrul Național de Referință pentru Febre Virale Hemoragice (Institutul Pasteur, INSERM BSL4 laboratory, Lyon, Franța).
Analiza genetică a virusului arată că acesta este foarte apropiat (97%) de varianta Ebola (Zaire ebolavirus) identificată anterior în Republica Democratică Congo și Gabon și foarte diferită de varianta Tai Forest Ebola izolată în Coasta de Fildeș, conform sursei citate.
„În acest moment, Organizația Mondială a Sănătății consideră că riscul unui călător, turist sau om de afaceri, de a fi infectat cu virusul Ebola în timpul unei vizite în zonele afectate și de a dezvolta boala după întoarcere este extrem de scăzut, chiar dacă vizita a inclus o călătorie în zonele în care au fost raportate cazuri de boală. Transmiterea bolii necesită contact direct cu sângele, secrețiile, organele sau alte fluide ale persoanelor infectate sau ale persoanelor/animalelor decedate”, se precizează pe site-ul Institutului „Matei Balș”.

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News