Lefkada impresionează prin frumusețea sa naturală. Coasta vestică a insulei, abruptă și stâncoasă, are unele dintre cele mai spectaculoase plaje, care amintesc parcă de destinațiile exotice, aflate de zeci de mii de kilometri distanță de țara noastră. Porto Katsiki este considerată una dintre cele mai frumoase plaje din lume. Aceasta este înconjurată de stânci imense, iar accesul se face coborând 80 de trepte special amenajate.

O altă plajă care face din Lefkada o destinație perfectă este Kathsima. Aceasta se află la aproximativ 15 kilometri de capitala Insulei, în apropiere de satul Agios Nikitas. Kathsima este una dintre cele mai lungi plaje din Lefkada, iar peisajul este unul spectaculos, fiind dominat de munți.

Pe lângă plajele idilice, Lefkada poate fi o atracție și pentru cei pasionați de sporturi extreme. În sudul insulei se poate face windsurfind, dar și alte sporturi nautice.  Tot în sudul insulei este și fostul sat pescăresc, care s-a transformat recent într-o atracție turistică, Vassilik.

Insula Lefkada poate fi explorată cel mai bine cu o mașină, deoarece plajele spectaculoase se află la o distanță destul de mare între ele. Însă, drumul poate fi la fel de frumos, căci șerpuiește printre munti, iar din orice parte se vede Marea Ionică de o culoare turcoaz.

Când vine vorba despre mâncare, Lefkada are preparate delicioase. Aproape lângă fiecare plajă sunt localuri unde pot fi încercate tradiționalele preparate grecești. Desigur, acestea merg însoțite cel mai bine de bere grecească – Mythos. Calamarii, creveții, caracatița nu lipsesc din meniu. Pe lângă fructele de mare, pot fi savurate și preparatele cu brânză Halloumi sau Saganaki, un preparat tot din brânză.

 

 

Urmărește-ne pe Google News