„Limitarea efectelor acestei pandemii este o prioritate zero, iar cercetătorii încearcă să ne ofere soluția cât mai rapid. Vaccinul a devenit speranța noastră de a ne întoarce cât mai curând la viața normală”, a spus Klaus Iohannis în declarația de presă.
„Acum, când vaccinurile s-au transformat într-o certitudine, începem să întrezărim cu optimism ieșirea din această criză medicală de proporții. Până atunci, oricât de greu ne-ar fi, trebuie să avem răbdare, să respectăm cu responsabilitate măsurile de prevenție în vigoare, care încep să dea rezultate”, a adăugat șeful statului.
La momentul în care vaccinurile vor ieși din producție, va trebui să ne asigurăm că suntem pregătiți să le distribuim tuturor, în mod echitabil.
Klaus Iohannis:
Președintele a precizat apoi că de eficiența acestei campanii de vaccinare „depinde în mare măsură stoparea pandemiei și, implicit, protejarea vieții românilor”.
„Avem de a face cu o adevărată problemă de securitate națională, pe care o abordăm cu maximă responsabilitate. Autoritățile s-au mobilizat foarte bine și la ora actuală avem o strategie de vaccinare anti-COVID care va fi aprobată zilele următoare”, a mai explicat Iohannis.
Vaccinarea se va face etapizat. Iar definirea etapelor de vaccinare și inițierea acestora vor fi stabilite în funcție de aprobarea, producția și alocarea de vaccinuri către fiecare țară. Vaccinarea se va realiza la locul de muncă pentru personalul din domeniul sănătății și prin centrele de vaccinare fixe și mobile, echipe mobile, rețeaua de medicină de familie și centre drive-through pentru toate celelalte categorii de populație
Klaus Iohannis:
„Este foarte important de știut că vaccinurile, odată aprobate de organismele internaționale de profil, sunt sigure, sunt eficiente și reprezintă singura soluție viabilă de a pune capăt pandemiei”, a mai spus președintele.
Klaus Iohannis a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, întâlnirea de la Cotroceni.
Ședința de astăzi, pe tema campaniei de vaccinare anti-COVID, a început la ora 14.00 și au participat ministrul de interne Marcel Vela, ministrul sănătății Nelu Tătaru și ministrul apărării, Nicolae Ciucă.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 3Executivul a aprobat, în ultima şedinţă, la propunerea Ministerului Sănătăţii, Memorandumul referitor la înfiinţarea Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.
Activităţile comitetului vor fi desfăşurate de reprezentanţi ai instituţiilor implicate din cadrul Ministerului Sănătăţii şi instituţiilor din subordine, în coordonarea şi sub autoritatea MS, cu rol în sănătatea publică (INSP, ANMDMR), Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice, precum şi reprezentanţi ai Colegiului Medicilor din România şi organizaţiilor profesionale de profil.
Rezultate Alegeri SUA – cine va fi noul președinte al Americii!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro