Huang, care conduce cel mai important producător mondial de cipuri de inteligență artificială, a răspuns la o întrebare adresată în cadrul unui forum economic organizat la Universitatea Stanford cu privire la cât timp ar fi nevoie pentru a atinge unul dintre obiectivele de lungă durată ale Silicon Valley, acela de a crea computere care pot gândi ca oamenii.
Șeful Nvidia a spus că răspunsul depinde în mare măsură de modul în care este definit obiectivul.
Va gândi ca oamenii
Dacă definiția este capacitatea de a trece testele umane, a spus Huang, inteligența artificială generală va ajunge în curând.
„Dacă i-aș da unei inteligențe artificiale … fiecare test pe care ți-l poți imagina, faci acea listă de teste și o pui în fața industriei informatice cred că în cinci ani ne vom descurca bine la fiecare dintre ele”, a spus vineri Huang, a cărui companie a depășit vineri valoarea de piață de 2.000 de miliarde de dolari și a devenit a treia din lume.
În acest moment, Nvidia este depășită doar de Microsoft și Apple.
Poate lua examenul de avocat, dar nu și de doctor
Deocamdată, inteligența artificială poate trece teste precum examenele de barou din domeniul juridic, dar încă se luptă la testele medicale specializate, cum ar fi cele de gastroenterologie.
Dar Huang a spus că în cinci ani ar trebui să fie capabilă să treacă și de oricare dintre ele.
Problema definiției
Însă, potrivit altor definiții, aceasta ar putea fi mult mai departe, deoarece oamenii de știință încă nu sunt de acord asupra modului în care să descrie modul în care funcționează mințile umane.
„Prin urmare, este greu de realizat ca inginer”, deoarece inginerii au nevoie de obiective definite, a spus Huang.
Huang a răspuns, de asemenea, la o întrebare referitoare la câte fabrici de cipuri sunt necesare pentru a susține expansiunea industriei inteligenței artificiale.
De câte fabrici de cipuri e nevoie
Presa a scris că Sam Altman, directorul executiv al OpenAI, creatoarea ChatGPT, crede că sunt necesare mult mai multe fabrici.
Huang a spus și el că va fi nevoie de mai multe, dar fiecare cip va deveni de asemenea mai bun în timp, ceea ce acționează pentru a limita numărul de cipuri necesare.
„Vom avea nevoie de mai multe fabrici. Cu toate acestea, nu uitați că îmbunătățim, de asemenea, algoritmii și procesarea (inteligenței artificiale) enorm de mult în timp”, a declarat Huang.
„Nu este ca și cum eficiența calculatoarelor ar fi cea de astăzi și, prin urmare, cererea este atât de mare. Îmbunătățesc calculul de un milion de ori în 10 ani”, a conchis el.
Boom în domeniu
Boom-ul inteligenței artificiale a făcut ca și valoarea altor companii să crească masiv: Microsoft – care deține 49% din OpenAI, a depășit Apple la începutul acestui an, în vreme ce acțiunile producătorilor de sisteme de inteligență artificială SuperMicro și Dell au crescut la rândul lor masiv, ca și al producătorilor de cipuri ARM Holdings, Broadcom și Advanced Micro Devices.
Aura1 • 05.03.2024, 07:29
Interesant, inteligența artificială o să gândească pentru noi, iar noi ne ocupăm de vicii interzise...
Realist2023 • 05.03.2024, 10:07
Aura1 • 05.03.2024, 07:29
Interesant, inteligența artificială o să gândească pentru noi, iar noi ne ocupăm de vicii interzise...
In stilul Auricai de mai sus, "sa vedem" daca nu cumva aceasta REVOLUTIE IA, nu ne va sterge definitiv de pe planeta ! Poate ca d-aia e atata liniste in Univers ...