Omul de afaceri Elon Musk și premierul britanic, Rishi Sunak, au discutat, joi, despre inteligența artificială la finalul Summitului privind siguranța inteligenței artificiale din Marea Britanie.

Musk are o viziune destul de utopică asupra modului în care inteligența artificială va remodela piața muncii, conform sursei citate.

„Va fi capabilă să facă totul”

Acesta a spus că oamenii vor putea să dețină în continuare un loc de muncă „pentru satisfacție personală”, dar a completat că într-o zi inteligența artificială „va fi capabilă să facă totul”.

Și cum anume se vor întreține oamenii în această lume nouă, alimentată de inteligența artificială?

„Veți avea un venit universal ridicat”, i-a spus Musk lui Sunak, prezentându-l ca pe o alternativă superioară la venitul universal de bază.

  • Venitul universal de bază este o idee populară în Silicon Valley și printre economiștii de stânga pentru contracararea inegalității veniturilor. Acesta presupune plata lunară a unei sume de bani către populație, fără ca aceasta să muncească la schimb.

Musk nu a spus însă în ce fel s-ar diferenția cele două concepte.

„Rareori veți cere ceva”, a spus el, schițând un „viitor al abundenței” în care nu va exista o penurie de bunuri și servicii. Prin urmare, inteligența artificială va funcționa ca un egalizator economic, a mai spus el, mai ales pentru că va fi accesibilă tuturor.

Atenție la ce ne dorim

În același timp, el a precizat că ar putea exista o problemă, astfel încât oamenii vor trebui să fie atenți la ceea ce își „doresc”, a spus Musk. El a comparat situația cu cea a unui duh magic care îndeplinește dorințe.

Musk a vorbit despre necesitatea de a reglementa inteligența artificială și s-a aflat pe lista directorilor din domeniul tehnologiei și a cercetătorilor din domeniul inteligenței artificiale care au semnat o scrisoare deschisă în care au cerut o pauză în dezvoltarea acesteia.

În timpul discuției cu Sunak, el a oferit soluții care variază de la un „întrerupător” la un cuvânt-cheie pentru a pune roboții umanoizi într-o stare de siguranță.

Cu toate acestea, verdictul său de joi a fost că este probabil ca inteligența artificială să fie 80% bună și 20% rea.

Urmărește-ne pe Google News