Lider la capitolul intensitate a comunicării rămâne președinta SOS, Diana Șoșoacă. Ritmul postărilor acesteia a crescut notabil comparativ cu perioada precedentă. Diana Șoșoacă este urmată în clasament de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, liderii PSD și PNL, cu 95, respectiv 94 de postări, de aproape 3 ori mai puține decât cele ale președintei SOS România. Top 4 este completat de George Simion, liderul AUR.

Chiar dacă principalii candidați la președinția României au crescut ritmul postărilor, se remarcă faptul că și Primarul Capitalei, Nicușor Dan, rămâne în acest top, continuând să o devanseze pe candidata USR la președinție, Elena Lasconi.

Grafic NewsVibe. Topul liderilor politici, după numărul de postări pe Facebook în ultima lună

În topul liderilor politici cu o creștere a intensității comunicării în ultimele 30 de zile se află nume din zona partidelor aflate în opoziție: Dragoș Pîslaru și Ramona Strugariu (REPER), Eugen Tomac (PMP), Dacian Cioloș (REPER). Apar însă și nume de lideri precum Cristian Popescu Piedone sau Klaus Iohannis.

Principalii candidați la președinția României sunt în partea a doua a clasamentului după accelerație. Cu alte cuvinte, comunicarea acestora pe propriile canale a fost mai degrabă constantă pe parcursul perioadei de analiză, fără a crește semnificativ în intensitate în ultima parte a acesteia.

Grafic NewsVibe. Topul liderilor politici, după intensificarea comunicării, în ultima perioadă a intervalului de analiză

Zilele cu acumulări mai mari de mesaje ale liderilor politici sunt 16 septembrie – pe fondul inundațiilor din Moldova, dar și al Consiliului Național al PNL, când Nicolae Ciucă a fost desemnat candidat al partidului; 26 septembrie și 1 octombrie, cu multe postări ale liderilor pe teme diverse, dar și cu atacuri reciproce; 3 și 10 octombrie, când Diana Șoșoacă și-a depus candidatura, iar ulterior, decizia CCR de interzicere a candidaturii sale a generat multiple reacții.

Sinteza a fost realizată cu ajutorul unui flux de monitorizare asigurat de NewsVibe Romania. Analiza, datele și imaginile prezentate au fost îmbunătățite cu ajutorul unor instrumente de Machine Learning și Artificial Intelligence.

Urmărește-ne pe Google News