Mai exact, Apple dorește ca iPhone 8 să aibă un ecran care acoperă aproape total partea frontală a telefonului. Pentru acest lucru, Apple va elimina butonul Home, unde se afla senzorul de amprentă, iar acesta va fi mutat cel mai probabil pe partea din spate a telefonului.
Sistem de recunoaștere facială
Pe de altă parte, Apple va aduce un nou sistem de recunoaștere facială, care se va numi Face ID cel mai probabil. Pentru asta, Apple are nevoie de loc pentru senzori în partea de sus a iPhone 8, același lucru fiind valabil și pentru camera frontală pentru selfie-uri și apeluri FaceTime. De asemenea, e nevoie de un lăcaș pentru difuzor, ca să auzi de vorbește apelantul de la capătul firului.
Pentru acest lucru Apple a rezervat o bucată din partea de sus a iPhone 8, ca un fel de intrând în ecran. În stânga și dreapta acestui lăcaș pentru senzori, cameră și difuzor apar alte două bucăți de ecran pe care inginerii Apple le numesc ”urechi”.
În partea din stânga ar trebui să fie afișată ora, în vreme ce în zona din dreapta ”tăieturii” apar puterea semnalului, bateria și conexiunea WiFi.
Acuma, problema cu aceste ”urechi” este că designul aplicațiilor și sistemului de operare a fost schimbat pentru a fi adaptat la acestea. Pentru acest lucru există două opțiuni. Prima ar fi ca Apple să livreze iPhone 8 cu câte o bandă neagră de-o parte și de alta a ”tăieturii” pentru senzori, iar zona să fie folosită doar pentru status.
A doua opțiune și cea mai hidoasă ar fi ca aplicațiile să se continue pe lângă zona ocupată de senzori. Potrivit BGR, Apple ar fi optat pentru a doua variantă, astfel că banda ocupă o parte însemnată din mijlocul aplicațiilor.
Potrivit Bloomberg, ecranul iPhone 8 va fi mai înalt decât cel al iPhone 7 Plus, astfel încât vor încăpea pe un ecran 6 coloane de câte 4 aplicații, adică un total de 24 pe fiecare pagină.
Dock modificat ca în iOS 11
De asemenea, dock-ul – adică rândul cel mai de jos al ecranului, unde se află mesajele, funcția de apelare sau browserul Safari – va fi redesenat pentru a integra un buton virtual. Acesta va fi similar cu noul dock de pe iPad, așa cum este prezent pe sistemul de operare iOS 11.
Specificații iPhone 8
Alte specificații pentru iPhone 8 sunt trecerea la un ecran OLED, realizat de către Samsung.
De asemenea, este de așteptat ca noul iPhone să aibă și încărcare wireless, deoarece Samsung oferă deja de câțiva ani această opțiune, iar mai nou o oferă și LG.
Noul iPhone 8 va inaugura o nouă categorie de preț, respectiv versiunea de o mie de dolari. Samsung a anunțat deja Galaxy Note 8, la prețuri apropiate.
iPhone 7S și iPhone 7S Plus
Alături de iPhone 8 sunt așteptate să fie lansate și versiuni îmbunătățite ale actualelor modele, astfel că vom asista și la lansarea iPhone 7S și iPhone 7S Plus.
Denumirile acestora păreau bătute în cuie până acum câteva zile, când 9to5mac a scris că numele celor trei dispozitive ar putea fi iPhone 8, iPhone 8 Plus și iPhone Edition, acesta din urmă fiind modelul de top cu ecran OLED pe toată suprafața frontală.
Alte publicații de tehnologie au venit cu alte variante, respectiv iPhone X – unde X vine de la zece, adică aniversarea de 10 ani de la lansarea primului iPhone, dar și cu iPhone Pro, pe modelul Macbook Pro sau iPad Pro.
Apple Watch 3 și Apple TV 4K
În fine, alături de cele trei noi modele iPhone, Apple are surprize și pentru restul fanilor. Mai exact, în data de 12 septembrie își vor face apariția și Apple Watch Seria 3, dar și noul Apple TV.
Apple Watch 3 va putea suporta singur conexiune LTE, iar acesta va putea fi folosit și fără un iPhone, potrivit Bloomberg. De asemenea, noul Apple TV va putea suporta ecrane 4K HDR, actualul model suportând doar rezoluții Full HD, potrivit unui alt articol realizatd de Bloomberg.
Citește și: Copiii de clasa a V-a vor avea un singur manual de 4,14 lei, timp de opt săptămâni
Rezultate Exit poll alegeri prezidențiale 2024 – turul I – cine intră în turul 2. Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale potrivit BEC!