• Cosmin Pop, zis și “Sharpele Nebunu”, și-a cumpărat în leasing o mașină de lux, de 400.000 de euro, și achita ratele cu sumele “produse” de două tinere trimise în Elveția și în Austria.
  • Una dintre femei s-a plâns că este amenințată, scrie foaiatransilvana.ro, care citează pasaje din propunerea de arestare a Parchetului Judecătoriei Dej pentru o rețea de 6 persoane bănuită de proxenetism și de camătă.

Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Cluj a organizat, pe 6 mai, 14 percheziții în Dej, Gherla, Cluj-Napoca și Rm. Vâlcea într-un dosar penal întocmit pentru infracțiunile de proxenetism și de camătă.

Potrivit unui comunicat IPJ Cluj, în perioada 2016-2020, rețeaua ar fi obţinut aproximativ 1.000.000 euro. Banii erau trimiși în România prin intermediari sau prin servicii de transfer.

Între cei reținuți este și Cosmin Pop, zis “Sharpele Nebunu”, persoana care, în plină pandemie, a postat poze de la o petrecere la care a participat și Valer Gavrilă agent-șef principal la Serviciul de Ordine Publică al Poliției din Dej. Polițistul a fost deja sancționat.

În propunerea de arestare a Parchetului Judecătoriei Dej, citată de Foaia Transilvană, o tânără care practica prostituția în străinătate a trimis bani în contul lui Alex Bodi, fostul soț al Biancăi Drăgușanu, pentru a plăti rata la mașina Rolls Royce pe care o conducea Cosmin Pop, zis “Sharpele Nebunu”, pus sub acuzare în dosarul penal.

Fostul soț al Biancăi Drăgușanu, în rol de intermediar

“Pentru a arăta că autoturismul marca Rolls Royce Wraith îi aparține lui Pop Cosmin, dar ratele sunt achitate cu banii obținuți de pe urma practicării prostituției de către numitele P.C. și G.A., trebuie observate transferurile bancare”, se scrie în referat.

“Arăt că din contul G.A. s-a transferat către Bodi Alexandru Nicolae – fostul soț al Biancăi Drăgușanu – în data de 18 august 2018, suma de 4.080 euro, cu mențiunea rată Rolls Wraith. Asemenea, din contul numitei P.C., în 6 decembrie 2019, s-a transferat către Standard Corporate GMBH suma de 4.090 de euro, reprezentând rată Rolls, iar în data de 22 septembrie 2019,
s-a transferat suma de 2.045 euro, către Bodi Alexandru Nicolae, reprezentând jumătate rată Rolls Royce”, continuă referatul.

“Io nu ameninț, io când fac, fac!”

În referat apar și informații despre amenințările lui Cosmin Pop la adresa uneia dintre tinerele obligate să se prostitueze: “Pe 12.01.2020, G.A. a avut două dialoguri telefonice cu B. Alexandru, în care i-a transmis că Pop Cosmin, zis «Sharpele Nebunu», a amenințat-o, că i-ar fi sugerat că poate să îi facă rău… I-a spus interlocutorului că Pop Cosmin i-a transmis prin intermediul aplicației WhatsApp așa:

Eu nu ameninț, io fac, că io nu ameninț, io când fac, fac. Că el nu-i prost, că D. avea deja vreo două degete tăiate!

Cosmin Pop apare într-o fotografie postată recent pe contul său de socializare alături de Alex Bodi.

Prin aceasta se dovedește că Pop Cosmin utilizează cardul numitei P.C., aspect ce reiese și din convorbirea dintre cei doi din data de 2 ianuarie 2020, ora 12.51, în care Pop Cosmin spune că este la un bancomat, că prima dată nu i-a dat banii, apoi a scos 2.000 și mai încearcă 2.000, iar P.C. îi confirmă acest fapt, spunând că a primit mesaj de la bancă.

Referatul de arestare:

“Sharpele Nebunu” a ajuns în vizorul presei, după ce a postat pe pagina sa de pe o rețea de socializare o imagine de la o petrecere din plină pandemie, din 21 aprilie. În imagine a apărut și Valer Gavrilă, agent-șef principal. În urma anchetei, polițistul a fost sancționat. Cercetarea disciplinară e încă în desfășurare.

Într-o declarație pentru Libertatea, “Sharpele Nebunu” spunea că polițistul din Dej cu care apare în imagine venise “să ne controleze și să ne certe că facem petrecere în pandemie”.

Sunt curat! Dacă mănânc și beau nu înseamnă că sunt interlop. Mașinile de lux sunt luate de pe net și din ziare. Sau sunt ale unor prieteni.

Cosmin Pop, pentru Libertatea, pe 27 aprilie:

La percheziții au fost găsite o macetă și un pistol de tip airsoft

Conform comunicatului transmis de IPJ Cluj, “în urma celor 14 percheziţii efectuate pe 6 mai, anchetatorii au ridicat 28.020 de euro, 11.130 de lei, 6.025 de lire sterline, 100 de franci elveţieni şi 4 ceasuri de lux. De asemenea, au fost indisponibilizate 31 de telefoane mobile, 13 cartele SIM, 13 laptop-uri, 38 memory stick-uri, 30 de carduri bancare, o macetă, un pistol tip airsoft, 7 chei auto, dar şi mai multe înscrisuri”.

Totodată, faţă de 6 persoane a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar joi urma ca ele să fie prezentate instanţei cu propuneri procedurale. Față de alte două persoane au fost extinse cercetările cu privire la comiterea infracțiunii de camătă.

Unul dintre avocați a solicitat recuzarea judecătorului

Propunerea de arestare preventivă nu a fost soluționată joi. Dosarul are 22 de volume și 5.000 de pagini, și, conform clujust.ro, unul dintre avocații apărării, Călin Budișan, a observat greșeli de procedură și a cerut recuzarea judecătorului de drepturi și libertăți. Judecătorul a amânat soluționarea propunerii de arestare preventivă pentru vineri, la ora 13.00, când un alt judecător va soluționa cererea de recuzare.

Cum activitatea infracțională se desfășura chiar sub nasul Poliției, surse din interiorul poliției susțin că la IPJ Cluj va veni Corpul de Control MAI.

Urmărește-ne pe Google News