Florin Duduianu (39 de ani), a cărui ultimă reședință cunoscută a fost în Mission Viejo, a fost condamnat de John W. Holcomb, judecătorul districtual al Statelor Unite ale Americii, la cinci ani de închisoare. În plus, interlopul trebuie să restituie și 1.850 de dolari.

Duduianu a pledat vinovat pe 5 ianuarie la trei capete de acuzare de fraudă bancară și utilizare ilegală a cardurilor. Pe 23 ianuarie, după un proces de două zile, judecătorul Holcomb l-a găsit vinovat pe interlop pe două capete de acuzare de furt calificat de identitate.

„Acest inculpat a venit în țara noastră pentru a-i devaliza pe cei mai nevoiași membri ai societății noastre. Națiunea noastră nu este o pușculiță pentru criminalii străini, iar cei care cred că pot profita de libertățile noastre pentru a face rău poporului se înșală amarnic”, a spus procurorul american Martin Estrada.

„Duduianu a furat bani care trebuiau să servească drept un colac de salvare pentru cei mai nevoiași. A fost o infracțiune gravă, iar FBI-ul rămâne hotărât să colaboreze cu partenerii noștri de aplicare a legii de pe tot globul pentru a identifica infractorii precum acest inculpat și a-i trage pe deplin la răspundere pentru faptele lor”, a spus Akil Davis, directorul adjunct responsabil al Biroului FBI din Los Angeles.

Firul evenimentelor

În august 2023, oamenii legii desfășurau o operațiune de combatere a fraudei prin transferul electronic de beneficii (EBT) la diferite bănci și bancomate din Placentia. Poliția l-a văzut pe Duduianu, însoțit de un amic, la un bancomat Wells Fargo, de unde a făcut mai multe retrageri pe diferite carduri.

Interlopul a fost luat la întrebări și i-a mințit pe polițiști, spunându-le că depune, nu retrage, bani de la bancomat. A fost percheziționat și cel care îl însoțea pe Florin Duduianu. Ofițerii au găsit asupra lui patru carduri cadou Visa, trei chitanțe ATM Wells Fargo și 1.850 de dolari în numerar.

Cardurile cadou Visa au fost codificate cu numere de card EBT. Aceste numere au fost trecute printr-o bază de date EBT, care a arătat că aparțineau a patru persoane diferite. Pe baza chitanțelor Wells Fargo, Duduianu a folosit două dintre carduri pentru a face trei retrageri în valoare totală de 1.850 de dolari de la bancomat.

FBI i-a contactat pe titularii de cont pentru cele două conturi EBT din care interlopul a făcut retrageri. Aceștia au spus că nu-l cunosc pe Duduianu sau pe amicul său și că nu permis nimănui să retragă bani din conturile lor.

A fost verificat și telefonul mobil al lui Florin Duduianu, iar polițiștii au găsit zeci de fotografii și videoclipuri legate de skimmingul ATM-urilor, precum și instrumente și tehnici folosite pentru a trece de informațiile EBT.

Oamenii legii au găsit și fotografii cu sume mari de numerar și sute de numere EBT din mai multe state, dar și un articol despre frauda EBT.

Cum l-au descris procurorii pe Florin Duduianu

Pe un alt smartphone, polițiștii au găsit videoclipuri suplimentare legate de skimmingul bancomatelor. Înregistrările telefonice și înregistrările EBT au arătat că acest telefon a fost folosit pentru a verifica soldul conturilor EBT ale victimelor din acest caz, cu cinci zile înainte ca Duduianu să retragă 1.850 de dolari din aceleași conturi.

„Până la arestarea sa în acest caz… Duduianu a fost unul dintre cei mai căutați criminali din România și un fugar INTERPOL. El conduce Clanul Duduianu, este un om foarte violent și influent. A fost condamnat anterior pentru tentativă de omor. În 2020, a fugit de urmărirea penală românească în urma acuzațiilor de tâlhărie și șantaj”, au susținut procurorii.

Urmărește-ne pe Google News