În Bacău, nu mai puţin de 18 elevi au fost duşi la spital imediat după ce au fost vaccinaţi cu substanţa adusă tocmai din Franţa. Medicii spun că nu-şi explică totuşi reacţia adversă mai ales că, în urmă cu 7 ani, copiii au mai primit o doză din acelaşi vaccin. Explicaţia celor de la Direcţia de Sănătate Publică este că, probabil, a fost vorba de o reacţie emoţională. Aceştia din urmă susţin că au verificat atât lotul administrat, cât şi modul în care au fost făcute injecţiile, însă nu au găsit nimic în neregulă.
Pe de altă parte, părinţii celor 18 copii sunt bulversaţi şi nu ştiu pe cine să dea vina. Unul dintre aceştia a povestit că imediat după ce a fost imunizat, copilul său a început să se simtă rău acuzând dureri de cap şi amorţeală a braţului în care a fost înţepat, frisoane şi vomă. Şi la Curtea de Argeş s-a întâmplat acelaşi lucru. Opt copilaşi au fost transportaţi la spital cu salvarea după ce au fost imunizaţi cu acelaşi vaccin.
Cu toate că vaccinul face parte din grila obligatorie, părinţii ar fi trebuit să-şi dea acordul scris pentru administrarea acestuia, ceea ce nu s-a întâmplat în nici unul dintre cele două oraşe. Astfel, personalul medical care a făcut vaccinurile urmează a fi anchetat.

Urmărește-ne pe Google News