Notificarea alertează poliția din țările membre Interpol să dezvăluie orice informație despre acești suspecți, dar se solicită și localizarea şi arestarea persoanelor căutate de o autoritate judiciară sau de un tribunal internaţional în vederea extrădării lor. Coreea de Nord nu face parte din această rețea.
Cei patru suspecți au între 32 și 56 de ani și se numesc Hong Song Hak, Ri Ji Hyon, O Jong Gil și Ri Jae Nam. Aceștia au fugit din Malaezia, pe data de 13 februarie, ziua în care a fost asasinat fratele lui Kim Jong-Un pe aeroportul din Kuala Lumpur.
„Am obţinut o notificare roşie în cazul celor patru nord-coreeni care erau la aeroport în ziua incidentului şi care au plecat apoi”, a declarat şeful Poliţiei malaysiene, Khalid Abu Bakar.
Malaezia caută alţi trei nord-coreeni despre care se presupune că se ascund la ambasada de la Kuala Lumpur, potrivit Poliţiei.
Doar două femei, Siti Aisyah, o indoneziană de 25 de ani şi Doan Thi Huong, o vietnameză de 28 de ani, au fost inculpate în acest dosar.
Kim Jong-Nam (45 de ani) a murit pe 13 februarie ca urmare a unui atac asupra sa cu subtanța letală VX, un agent neurotoxic atât de puternic încât este considerat drept o armă de distrugere în masă, pe aeroportul internațional din Kuala Lumpur, unde el aștepta un avion cu destinația Macao.
Coreea de Nord, care este acuzată de Seul și de Washington că ar fi orchestrat această crimă, a negat că persoana ucisă ar fi fost Kim Jong Nam. Acesta avea asupra lui un pașaport cu numele Kim Chol când a fost ucis.
De la izbucnirea acestui scandal, Coreea de Sud a acuzat Phenianul, vorbind despre ”un ordin permanent” al lui Kim Jong-Un de a-l elimina pe fratele său care trăia în exil de ani de zile și care s-a arătat foarte critic față de regim.
Kim Jong Nam trăia pe teritoriul chinez în Macau cu cea de-a doua soție a lui, sub protecția Beijingului.