Leoaica Adela s-a născut în captivitate, în urmă cu 12 ani, la Zoo Galaţi şi este mama a doi pui, ajunşi şi ei la vârsta maturităţii. De ceva vreme însă, felina avea probleme de sănătate din cauza unei tumori care ajunsese să măsoare 40 de centimetri.
Pentru că aceasta creştea în zona abdomenului, Adela se mişca tot mai greu, iar îngrijitorii ei s-au văzut neputincioşi, aşa că au cerut ajutorul doctorilor de la Facultatea de Medicină Veterinară Bucureşti.

Va face chimioterapie

“Cam acum doi ani s-a observat apariţia tumorii, dar de anul trecut aceasta a început să crească accelerat, atingând 40 cm în diametru”, a declarat Mădălin Şerban, director ştiinţific la Grădina Zoologică Galaţi. Weekendul trecut, veterinarii au tranchilizat animalul, iar după o operaţie de şase ore au reuşit să extirpe tumora ce cântărea două kilograme.
Spre bucuria tuturor, Adela a rezistat cu bine intervenţiei, însă greul nu a trecut. Până ce se va stabili natura ţesutului extirpat, leoaica va face chimioterapie, iar pentru fiecare consultaţie şi schimbare a pansamentelor va fi anesteziată.

Urmărește-ne pe Google News