DONEAZĂ ȘI SUSȚINE REDACȚIA
Știri România Acasa | Ştiri | Știri România

INTERVIU | Drogul popular care poate fi depistat la șoferi în doar patru județe din România: „Nu-l detectează nici Drägerul poliției”

« Înapoi la articol

Comentarii (14)

Falticeni1962   •   09.07.2024, 18:47

Stai fără permis 72 de ore dacă ești acasă.Dar dacă ai vacanță plătită în străinătate și ai tratament medical de luat la plecare iți iese fals pozitiv ce faci cu vacanța pentru că ai plătit rezervare din noiembrie anul trecut? Pierzi vacanța și banii după 72 de ore degeaba iți dă permisul înapoi...Sunt de acord cu controale dar să iei permisul înapoi după *** după 2-3ore dacă nu ai consumat droguri.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vervic   •   09.07.2024, 18:26

-Lipsa aparaturii ce utilizează metode avansate de detectare cu bibliotecile la zi, a reactivilor și a personalului instruit care prelucrează proba(extrem de important) este o problema în toate instituțiile statului (nu doar pe droguri). =Daca se depistează o substanță (care este o interpretare a unui specialist) atunci acea cromatograma sau rezultatul pe care la obținut trebuie sa fie reproductibil, după părerea mea interpretat în paralel cu alt specialist. -Referitor la testele de gen present/absent nu sunt de acord întrucât ele sunt pot fi (posibil) calitative dar nu și cuntificabile de unde rezulta marja foarte mare de fals pozitiv(eroare).

Radu119   •   09.07.2024, 16:25

Dacă rata de eroare este de 38% conform IML de ce sa am suspendat permisul 3 zile pt ca am luat Claritine pt alergia la ambrozie? Ca așa vrea ciolacul cu predoiul care au mașina la scara?

golgol   •   09.07.2024, 15:12

Vai și amar de țara asta !! Treptat va fi rău de tot aici ,aleșii voștri s au îmbogățit și voi plătiți taxe și impozite,industria e zero, învățământul e un haos,agricultura e varza , turismul e deplorabil , traiul românilor e jos ! Deci dacă ăștia v au adus aici pt ce ii mai plătiți ,români ?pai unii i au 20 mii euro lunar din cei aleși de voi și voi vă chinuiți cu utilitățile ! Oameni buni,voi nu gândiți că v au mințit de 35 de ani ?Ce au făcut ei pt voi?Nu gândiți că votul vostru nu a contat deloc?Voi nu vedeți că acum au semnat legea pragului penal în favoarea lor .... Pensiile speciale nu au fost tăiate ! Taxele sunt tot mai multe ! Statul nu mai are bani și vrea să cumpărați titluri de stat deci asta e grav ,înseamnă faliment de țară! Fara referendum național cu titlul executoriu introdus în Constituție pt modificare și stopare de legi voi ,poporul român nu veți avea nicio șansă ,veți face cum vor aleșii voștri !

HOPAHPO   •   09.07.2024, 12:59

Aparatele folosite la testare sunt din primele genaratii care au kiturile doar pentru 6 substante , aparate care se foloseau prin anii 1980 /1992, cand spectrul kitului a fost schimbat total , pentru a elimina erorile . Dupa 2004 au aparut alte kituri modificate care aveau spectrul de 17 substantias intrate en circuitul narcoticilor .Ultimele modele puse la dispozitia politiei din tarile europene sunt din 2018 cu care se pot verifica pana la 32 narcotice , atat de desen , cat si cele provenite din culturi naturale .La ora actuala pe teren trebuie sa aiba o masina utilata cu un micro laboratoriu care face analiza in 5 minute . Ceia ce in Romania eu inca nu am vazut . Costul nu este foarte ridicat si timpul de asteptare este foarte mic . Dar pentru asta avem nevoie de bani , care se duc pe salariile parlamentariilor , ministrilor, judecatorilor , subsecretarilor etc . Sunt multe de comentat , dar cum nimeni nu se implica din motive doar de ei stiute ... ramane doar vorba .

i.dreghici   •   09.07.2024, 12:29

O alta problema ar putea fi faptul ca aceste aparate nu sunt intretinute corect . Adica nu sunt efectuate periodic operatiuni de verificare/recalibrare a acestora . Orice aparat de masura necesita aceste operatiuni regulat altfel eroarea poate creste . Daca s-ar oferi publicului aceasta informatie privind acest lucru s-ar putea sa avem o surpriza mare . Acest lucru este valabil si pentru aparatele Radar . De asemena kit-ul de reactivi mai poate fi problema - sunt kit-uri dedicate pentru a detecta anumite substane dar nu pe toate si daca substanta detectata nu e cuprinsa in kit poate da eroare . Pentru aparatele Radar sunt autorizati anumiti politisti special instruiti . Dar pentru detectarea drogurilor sunt instriti special sau face orice politidt !?

VremFotbalFiindcaScoalaECah   •   09.07.2024, 10:40

Un articol bun, foarte bun! Deși s-ar putea să dea idei greșite unora...

HOPAHPO   •   09.07.2024, 10:17

Sunt consternat . As trea sa stiu care au fort cuvintele care le am folosit si au dus la nerespectarea regulamentului ? Multumesc

HOPAHPO   •   09.07.2024, 10:03

Acest articol este o eroare din punct de vedere a axplicarii ***elor si mai ales al medicului care face niste precizari fara a avea cunostinte actuale. As vrea sa intreb pe romanii care au fost plecati in strainatate de cate ori au facut ***ul,fiind opriti de politie au de garda civila a tarii respective .Cu aparatele care exista acum in toata Europa, se depisteaza cele mai mici cantitati de droguri consumate de soferi. Si nu se pune problema ca aparatul da *** negativ.Despre nurofen sau codeina,ce sa mai zic .In ***ele care se fac acum nu apar pozitiv. De mai bine de 8 ani de cand aceasta eroare a fost corectata .Ce ma mira este faptul ca medicul a intrat in niste balarii care nu fac casa buna cu medicina "Urina nu irigă creierul ca să-i modifice comportamentul șoferului și mai este și inactiv." Stimate coleg, toata comida,apa ,bauturile si medicamentele consumate de o persoana, dupa procesare se elimina prin urina,deci drogul a fost consumat si ia afectat comportmentul .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

nasty1   •   09.07.2024, 08:49

Cred ca Libertatea n-ar trebui sa promoveze drogurile care nu pot fi depistate de aparatele DrugTest folosite in Romania. Le dati idei traficantilor si consumatorilor...

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Închide
  Close